zatorski 2 Report post Posted November 13 Cześć wszystkim! Mam pytanie dotyczące VPS na Windowsa – zastanawiam się, czy warto go wybierać, jeśli chcę hostować aplikację webową w .NET. Czy ktoś z was ma doświadczenia z takim rozwiązaniem? Share this post Link to post Share on other sites
Elfweard 1 Report post Posted November 13 Hej, korzystałem z VPS Windowsa właśnie do hostowania aplikacji w .NET i powiem tak – jest całkiem ok, ale musisz pamiętać, że Windows na VPS potrafi trochę więcej zjeść zasobów, szczególnie RAMu. To znaczy, działa stabilnie i nie ma większych problemów, ale wydajność czasem kuleje, zwłaszcza przy mniejszych pakietach. Możesz się też spotkać z koniecznością częstszych restartów przy większym obciążeniu, ale to już zależy od dostawcy i konfiguracji. Na plus, jeśli planujesz coś w .NET, to Windows i tak będzie najlepszą opcją, bo masz pełne wsparcie dla tego frameworka i łatwiej skonfigurować całość niż np. na Linuxie. Od siebie polecam też kontakt z Itsky https://itsky.cloud/cart/serwery-vps/ Mogą dobrać najlepsze rozwiązanie w tym względzie. Share this post Link to post Share on other sites