martaam 1 Report post Posted October 31 Hej wszystkim, czy ktoś z Was próbował terapii doustnych leków przy AZS, jak na przykład cyklosporyna czy metotreksat? Lekarz wspomniał mi o tym przy ostatniej wizycie, ale obawiam się skutków ubocznych i długoterminowych konsekwencji. Czy ktoś może podzielić się swoimi doświadczeniami? Czy rzeczywiście warto się na to zdecydować, gdy kremy i maści już nie pomagają? Share this post Link to post Share on other sites
Dockson 0 Report post Posted October 31 Cześć, stosowałem cyklosporynę przez kilka miesięcy, kiedy moje AZS było bardzo nasilone. Efekty były dobre – zmiany skórne znacznie się zmniejszyły, a swędzenie prawie zniknęło. Jednak leki te mają skutki uboczne, jak podwyższone ciśnienie czy obciążenie wątroby, więc regularne badania są konieczne. Decyzję warto dokładnie omówić z lekarzem i rozważyć, czy korzyści przewyższają ryzyko. Długoterminowo staram się teraz utrzymać efekty za pomocą emolientów i dbania o dietę. https://verdelove.pl/kategoria-produktu/problemy-skorne/atopowe-zapalenie-skory/ Polecam wypróbowanie sobie serii kosmetyków Atopicin. Share this post Link to post Share on other sites