Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
martaam

Terapie azs

Recommended Posts

Hej wszystkim, czy ktoś z Was próbował terapii doustnych leków przy AZS, jak na przykład cyklosporyna czy metotreksat? Lekarz wspomniał mi o tym przy ostatniej wizycie, ale obawiam się skutków ubocznych i długoterminowych konsekwencji. Czy ktoś może podzielić się swoimi doświadczeniami? Czy rzeczywiście warto się na to zdecydować, gdy kremy i maści już nie pomagają?

Cześć, stosowałem cyklosporynę przez kilka miesięcy, kiedy moje AZS było bardzo nasilone. Efekty były dobre – zmiany skórne znacznie się zmniejszyły, a swędzenie prawie zniknęło. Jednak leki te mają skutki uboczne, jak podwyższone ciśnienie czy obciążenie wątroby, więc regularne badania są konieczne. Decyzję warto dokładnie omówić z lekarzem i rozważyć, czy korzyści przewyższają ryzyko. Długoterminowo staram się teraz utrzymać efekty za pomocą emolientów i dbania o dietę.

https://verdelove.pl/kategoria-produktu/problemy-skorne/atopowe-zapalenie-skory/

Polecam wypróbowanie sobie serii kosmetyków Atopicin. 

Uważam, że konsultacje lekarskie online to super opcja. Sami przeczytajcie - https://portal.plocman.pl/aktualnosci/konsultacje-lekarskie-online--rozwizanie-na-miar-xxi-wieku-co-warto-o-nich-wiedzie,527480.html. W dobie cyfryzacji coraz więcej osób dostrzega korzyści płynące z korzystania z telemedycyny. Pacjenci coraz chętniej decydują się na wizyty online, doceniając ich wygodę, elastyczność oraz brak konieczności osobistego udawania się do placówki medycznej.