Dockson 0 Report post Posted September 9 Jakie macie doświadczenia z taką umową? Jest coś na co szczególnie trzeba zwrócić uwagę, żeby się jako sprzedająca nie wkopać? Mam umowę, draft użyczony od znajomej która niedawno sprzedawała swoje M, oczywiście zredagowana pod moje mieszkanie, kwestia zadatku została ustalona indywidualnie z kupującym i jest to w umowie. Niemniej zastanawiam się czy jest coś co mogłoby mnie pogrążyć w razie W przy takiej umowie? Chodzi o to, że umowy przedwstępnej nie mamy w planach żeby była u notariusza oczywiście już docelową tak, po tym jak kupujący otrzyma kredyt będzie wszytsko jak należy, niemniej teraz razem z kupującym chcemy bez notariusza A może macie namiar na dobrego notariusza w Krakowie? Share this post Link to post Share on other sites
Elfweard 1 Report post Posted September 10 Decyzja o wyborze formy umowy przedwstępnej jest indywidualna. Jeśli kupujący stara się o kredyt to ważne, żeby były podstawowe dane nr kw i kwota zakupu, zadatku i termin podpisania aktu . Jeśli chodzi o biuro notarialne, to w Krakowie, polecam kontakt z nimi: https://notariuszkrakowski.pl/ Share this post Link to post Share on other sites
emmanuel64 0 Report post Posted September 10 Jak trafić na dobrego notariusza? Share this post Link to post Share on other sites