Kołcz22 0 Report post Posted March 28 Mam pytanie kiedy budowaliście dom to trafiliście na jakieś przeszkody w trakcie budowy? Czy robiliście przed rozpoczęciem budowy badania geofizyczne gruntu? Pytam bo z tego co się zorientowałem w razie wykrycia jakiś artefaktów budowa będzie wstrzymana i może potrwać wiele lat zanim problem zostanie rozwiązany. Share this post Link to post Share on other sites
foczka 0 Report post Posted March 28 Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości związane z budową domu to możesz zajrzeć na stronę https://bieglyrzeczoznawca.pl/biegly-rzeczoznawca-krakow . Znajdziesz tam zakres prac rzeczoznawcy budowlanego. Zapoznaj się z nim bliżej. Share this post Link to post Share on other sites
toczan 0 Report post Posted March 29 To nie do końca prawda, ale faktycznie - jakieś wykopaliska w okolicy mogą utrudnić realizację budowy, natomiast na pewno nie na lata. Na pewno zanim kupisz grunt, warto zrobić badania geofizyczne. Raczej każdy właściciel działki na nie pozwoli, bo to cenne dane nawet i dla niego. Tak można wykryć obiekty, które znajdują się pod ziemią i anomalii, które mogłyby zakłócić prace budowlane. Tutaj to masz - https://pogotowiearcheologiczne.pl/badania-geofizyczne/ To, że coś tam jest w ziemi, nie oznacza, że trzeba zrezygnować z działki. Po prostu trzeba będzie do tego dopasować realizację np. umieszczenie elementów nośnych. Share this post Link to post Share on other sites
bbreitenberg 0 Report post Posted March 29 Taki wątek warto również założyć na forum bardziej tematycznym. Share this post Link to post Share on other sites
sonecka 0 Report post Posted April 2 Dzięki swojej elastyczności i łatwej obróbce, styropian oferowany przez Styro24 jest często wykorzystywany do izolacji ścian piwnic, co pomaga w utrzymaniu stałej temperatury w pomieszczeniach oraz ogranicza ryzyko kondensacji wilgoci. Sprawdź cena styropianu i zdecduj sie na zakup Share this post Link to post Share on other sites
Almost 0 Report post Posted April 9 Dużą popularnością cieszą się też obecnie domy szkieletowe kraków. Jeśli szukacie domu i nie wiecie na co się zdecydować to warto wziąć taką opcję pod uwagę. Share this post Link to post Share on other sites
sonecka 0 Report post Posted April 26 Ekspertyza budowlana może być istotnym krokiem w planowaniu remontu czy modernizacji budynku. Dlatego warto skorzystać z usług https://www.mpexpertbud.pl/ile-kosztuje-ekspertyza-budowlana/ gdzie koszty związane z ekspertyzą budowlaną są jasno określone i konkurencyjne. Dzięki nim będziesz mieć pewność, że Twój projekt zostanie przeprowadzony zgodnie z najwyższymi standardami. Share this post Link to post Share on other sites
oli9944 0 Report post Posted April 29 Widzę, że można tutaj poznać wiele ciekawych informacji dotyczących właśnie projektów oraz budowy domu. Warto wiedzieć, jakie kwestie są ważne, aby już na etapie projektu stawiać na dobre rozwiązania. Jeśli podobają się Wam domy nowoczesne i jednocześnie funkcjonalne, to powinna zainteresować Was oferta https://cendlak.pl/projektowanie-domow-poznan.html . Share this post Link to post Share on other sites
nola 0 Report post Posted April 30 Jeśli szukasz materiału o wysokiej wytrzymałości do wzmocnienia konstrukcji, to blacha cięto ciągniona jest idealnym wyborem. Z tego, co mi wiadomo, Netexpol jest niezawodnym dostawcą tego materiału, który z pewnością warto rozważyć przy każdym projekcie budowlanym. Share this post Link to post Share on other sites
Konrad93 0 Report post Posted June 1 W takich tematach jest trochę jak z zakupem materiałów budowlanych. Albo szukasz oszczędności i liczysz, że jakoś to wyjdzie. Albo nie oszczędzasz i masz gwarancję, że wybrany specjalista, wybrana ekipa, czy kupiona Żywica do posadzek świetnie spełni swoje zadanie. Jak już wspomniałem o materiałach budowlanych, to świetne żywice i nie tylko znajdziesz w sklepie TECHNIArt. Sprawdź sam. Share this post Link to post Share on other sites
Eliza111 0 Report post Posted August 5 Ze swojej strony mogę Wam wszystkim polecic ofertę, z której sam skorzystałem i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli szukacie sprawdzonego, internetowego sklepu budowlanego, to polecam Wam sprawdzić kleje do elewacji oraz inne produkty z oferty sklepu Greinplast. Share this post Link to post Share on other sites
herbatka 0 Report post Posted October 4 Warto też zapoznać się bliżej z taką kwestią jak przetargi budowlane. Wiele informacji na ten temat można znaleźć w sieci. Moim zdaniem jest to bardzo przydatna wiedza i z pewnością zainteresuje każdego, kto planuje budowę domu. Share this post Link to post Share on other sites