marcino332 1 Report post Posted October 18, 2013 WitamZamówiłem w Niemczech(gdzie aktualnie jestem) komputer na raty, łączny koszt 1453 Euro. Zarabiam 1200 euro miesięcznie, czasami jak jakaś premia to z 1800/1900. Miesięcznie miałbym płacić 85euro(18 miesięcy), jestem zatrudniony od lipca. Czy jest szansa na dostanie rat od banku? Pozdrawiam. Share this post Link to post Share on other sites
Malfoy 20 Report post Posted October 19, 2013 Jak zamówiłeś w Niemczech na raty to raty dali Ci nie z sufitu a poprzez firmę pożyczkową lub bank więc o co Ci chodzi? Chcesz raty od banku? To ty przy sprzedaży ratalnej spłacasz bankowi "pożyczkę" a sprzedawca od razu dostaje całą kwotę od banku za towar. Share this post Link to post Share on other sites
marcino332 1 Report post Posted October 19, 2013 No to nie wiem, bo zamawiał mój znajomy ostatnio również coś w tym sklepie i bank odrzucił jego wniosek. Zobaczymy, papiery, które wydrukowałem ze strony gdzie zamówiłem komputer(cena, ilość rat itd, z podpisami, kopią dowodu) wysłałem dziś do banku, mam nadzieję, że zaakceptują to. 1 marcino332 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Lukasz 39 Report post Posted October 26, 2013 Jeśli Ci nie przyznają kredytu ratalnego to po prostu nie dostaniesz sprzętu i już. Z tego co piszesz wynika, że dopiero złożyłeś wniosek o zakup ratalny,czyli jeszcze nie kupiłeś tego komputera. Jeśli nie masz niewiadomo jakiej liczby innych zobowiązań powinni Ci pozwolić na zakup ratalny, gdyż dostępnośćtakich rozwiązań jest dość spora. Chociaż nie wiem do końca jak to wygląda za granicą. Chociaż w krajach bardziej rozwiniętych zakupy na kredyt są chybabardziej powszechne jak u nas w Polsce. Share this post Link to post Share on other sites
oreilly.filomena 0 Report post Posted March 6, 2020 Jeśli ktoś nie może sobie pozwolić na zakup sprzętu za jednym razem, to raty są jak najbardziej korzystne. Share this post Link to post Share on other sites
jocelyn 0 Report post Posted May 13, 2020 Ja brałam komputer na raty, nawet nie zauważyłam kiedy spłaciłam Share this post Link to post Share on other sites
Waldi 1 Report post Posted December 30, 2020 A nie lepiej kupić tańszy komputer zamiast ubierać się w raty? Zerknij sobie do sklepu https://sprzetowo.pl/komputery-stacjonarne/zestawy-do-biura-komputer--monitor . Tu mają bardzo duży wybór komputerów poleasingowych w super cenach. Ja kupiłem taki używany laptop do biura. Jest ok, obudowa nie jest zniszczona i śmiga dobrze. No i cena była bardzo korzystna. Share this post Link to post Share on other sites
pontes2 0 Report post Posted January 14, 2021 Ma to sens, jednak uważam że jednak tego typu produkty trzeba kupować za gotówkę. Share this post Link to post Share on other sites
Mumia 0 Report post Posted February 2, 2021 Ja kiedyś spłacałam komputer wzięty na raty przez 2 lata. Nawet nie wiem kiedy to zleciało ______________ skontaktuj się z hotelem w Raszynie Share this post Link to post Share on other sites
detka 0 Report post Posted May 4, 2021 namieszane.. po co brac cos na raty i dodatkowo raty w innym panstwie? nie lepiej uzbierac kase i kupic za swoje? na lombi.com mozna sprzedac duzo rzeczy i tak kase zdobyc Share this post Link to post Share on other sites
paradise 0 Report post Posted May 24, 2021 Mój facet sobie kupił laptopa w ramach rat Allegro. I to się opłaca, bo odsetki wynoszą 0%. Share this post Link to post Share on other sites