Marzena_28 0 Report post Posted September 4, 2013 Tak sie zastanawialam - wszystko fajnie, milo, super, siedzi sie w domu i wypelnia formularz - kasa do nas sama wplywa na konto...ale czy to jest w pelni bezpieczne? Czy nie lepiej jednak przejsc sie do jakiegos banku/biura i zalatwic sprawe osobiscie? Niby jest XXI wiek i era cyfryzacji ale...czy to nie jest ryzykowne? Share this post Link to post Share on other sites
Lukasz 39 Report post Posted September 30, 2013 Zależy jaki rodzaj ryzyka masz na myśli i o jakich pożyczkach piszesz ? Teoretycznie czy pójdziemy do placówki i wypełnimy papierowy formularz, czy też wyślemy go w postaci maila lub formualrza na stronie interntowej nie ma większej różnicy. Można się tutaj ewentualnie zastanawiać nad bezpieczeństwem naszych danych zawartych w formularzu, no ale sądze że banki dość dobrze szyfrują te pakiety i jeśli byłyby jakieś luki w tego typu zabezpieczeniach do potencjalni przestępcy kradli by pieniądze z kont bankowych, a nie nasze dane z wniosków o pożyczki przesyłane online Share this post Link to post Share on other sites
tombak 0 Report post Posted October 17, 2013 Zawsze, w każdych pożyczkach jest ryzko Share this post Link to post Share on other sites
Jareks 0 Report post Posted October 17, 2013 (edited) Jeśli nie zaryzykujemy nie spełnimy swoich planów. Ten blog wydaje mi się dość ciekawy w tym temacie Edited October 21, 2013 by Lukasz zabrania się linkowania do stron z systemami partnerskimi Share this post Link to post Share on other sites
bartosz-rompala 0 Report post Posted January 4, 2014 to też zależy od banku, a przede wszystkim od osoby CIę obsługującej, bank będzie zachwalał swoje produkty któe nie koniecznie muszą być najlepsze dla Ciebie Share this post Link to post Share on other sites
kamil.belon 0 Report post Posted March 4, 2014 Zawsze jest ryzyko. Podstawa to przeczytać umowę od deski do deski, wszystko - nawet tym małym druczkiem! Share this post Link to post Share on other sites
mariusz-matusik 0 Report post Posted March 6, 2014 każda pożyczka obarczona jest ryzykiem zarówno dla biorącego jak i dającego biorący jak nie przeczyta dokłądnie umowy może się ugotować po uszy, natomiast jeżeli dający nie sprawdzi dokładnie biorącego to może mieć na przykłąd problemy ze spłącaniem Share this post Link to post Share on other sites
Licillerons74 0 Report post Posted March 11, 2014 ryzyko jest zawsze! Share this post Link to post Share on other sites
adamoitaliano 0 Report post Posted April 10, 2014 Ja korzystałem wiele razy i w zasadzie nigdy nie napotkałem żadnych problemów. Kwestia, aby robić to odpowiedzialnie, gdyż można łatwo wpaść w spiralę zadłużenia... Usługa jest łatwo dostępna, więc to może zgubić naszą czujność. Share this post Link to post Share on other sites
Warwina 0 Report post Posted April 11, 2014 Małe kwoty to tylko online, kto by szedł do banku po 800 zł. Dużym problemem w banku jest zdolność kredytowa, ale to już zależy jaką mamy tą historię kredytową. Share this post Link to post Share on other sites
kazik1122 0 Report post Posted April 13, 2014 Lepiej iśc osobiście i wiedziec od kogo pozyczasz pieniądze - ja tak to widze. Share this post Link to post Share on other sites
sadamian 0 Report post Posted June 17, 2014 tylko nie każdy ma takie możliwości by pożyczyć od ludzi, których znamy Share this post Link to post Share on other sites
loli21 0 Report post Posted July 16, 2014 najlepiej samemu sie przekonac Share this post Link to post Share on other sites
arleta 1 Report post Posted September 16, 2014 Na stronie pozyczkolandia.pl na pewno jest bezpiecznie, ponieważ jest gwarancja ochrony Share this post Link to post Share on other sites
milkaa 0 Report post Posted June 22, 2017 W MoneyMan jest też bezpiecznie. Nie mają ukrytych kosztów i bardzo mile podchodzą do człowieka. Warto zerknąć na ich ofertę. Nie tylko ja mam dobre doświadczenia z nimi, w sieci jest masa opinii na tak. Share this post Link to post Share on other sites
Guest ulisses Report post Posted July 5, 2017 Ja brałem w feniko, tam również jest całkowicie online. Też się trochę wahałem z początku, ale dowiedziałem się o tym od znajomej. Ona nie miała z tym problemów, więc też skorzystałem i wszystko było w porządku. Myślę, że nie w każdej firmie jest to bezpieczne, warto pytać i szukać opinii Share this post Link to post Share on other sites
Mosof 0 Report post Posted July 19, 2017 Zawsze możesz też zainteresować się pożyczkami społecznościowymi przez internet. Łączne koszty takich pożyczek są zdecydowanie niższe. Share this post Link to post Share on other sites
LoanPartner.pl 1 Report post Posted July 25, 2017 Jeśli chodzi o ryzyko warto sprawdzać firmy, które są długo na rynku. Nowo powstałe firmy często są tylko pośrednikami i wyłudzają dane, które potem wykorzystują sprzedając dla innych instytucji/osób. Jeżeli chcecie sprawdzić PRAWDZIWE oferty firm, które działają legalnie i można korzystać bez ryzyka zapraszam na loanpartner.pl Share this post Link to post Share on other sites
Kantona 0 Report post Posted October 11, 2017 Och, w pożyczkach zawsze jest ryzyko Share this post Link to post Share on other sites