Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
zatorski

Sprzedaż wlasnej książki

Recommended Posts

Cześć.

Czy ktoś  wykorzystuje platformę OLX do sprzedaży swoich książek i mógłby się podzielić doświadczeniem? Zastanawiam się jak i gdzie zacząć, żeby wszystko działało szybko, sprawnie, wygodnie dla mnie i potencjalnych klientów i żebym nie dostała od tego bólu głowy. Mam tutaj na myśli głównie przedsprzedaż wersji papierowej, którą autor musi się zająć osobiście. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Postawić stronę z wordpressem i apką WooCommerce. Do niej podłaczyć paczkomaty, cashbill i inne wtyczki zapewniające łatwiejszą obsługę sklepu (np. wysyłajtaniej.pl - zamówienie można automatem przerzucić do aplikacji geerującej listy przewozowe)

Ewentualnie Shopee - w tej chiwli ma najniższe prowizje, plus oferuje kupony dla klientów i chyba jeszcze wciąż jest darmowa wysyłka

W jaki sposób również wydasz książkę? Masz wiele sposobów:

https://novaeres.pl/jak-wydac-ksiazke

Są one opisane na tej stornie. 

Książki można sprzedać na kilka sposobów. Oczywiście jednym z nich jest wystawienie na takiej platformie sprzedażowej czy na lokalnych grupach. Natomiast ja ostatnio skorzystałam z oferty antykwariatu online https://blackbooks.pl/content/20-skup-ksiazek-bydgoszcz . Moje skarby z pewnością znajdą nowego właściciela, a ja podreperowałam domowy budżet i zyskałam miejsce na w swojej biblioteczce na zakup nowych pozycji literackich.