zatorski 2 Report post Posted September 23, 2022 Witam. Jak to jest z wysyłaniem paczek owiniętych czarnym stretchem? Niektórzy mówią o dopłatach, ja tych dopłat nie dostaje a dostaje np czasem dopłatę za błędny wymiar. Boje się poprostu że dostanę kiedyś na raz masowe dopłaty bo słyszałem o takich przypadkach. Wcześniej pracowałem w większej firmie i tam wszystko było pakowane w stretch tylko że przezroczysty ale to chyba nie robi różnicy. Share this post Link to post Share on other sites
Elfweard 1 Report post Posted September 23, 2022 Do Inpostu nie ma żadnych, podobnie poczta, Orlen, allegro one, czy punkty odbiorów typu żabka. Ja też nie dostałam nigdy z DPD, ale szczęśliwie rozstałam się z tą patologią wcześniej niż mi cokolwiek wystawili. Od siebie polecam kontakt z nimi: https://www.emgraf.pl/tasmy-z-nadrukiem.html Powinni dobrać najlepszy sposób pakowania tak aby nie było dopłat. Share this post Link to post Share on other sites
wojti34 0 Report post Posted March 21, 2023 Pierwsze słyszę, że to problem. Nie wiedziałem, że nie można owijać paczek czarnym stretchem, nie raz tak sam robiłem a paczka bez problemu była dostarczana. Myślę, że w wielu przypadkach wystarczy karton i taśma, to dobre zabezpieczenie dla paczki. Taśmy pakowe i te z nadrukami można znaleźć w ofercie producenta TCM Service . Firma istnieje na rynku od 1993 roku. Share this post Link to post Share on other sites