pebs 1 Report post Posted June 14, 2022 Chcemy w niedługim czasie zakupić nową komorę chłodniczą do magazynu. Jednak jak dobrać jej wielkość? Share this post Link to post Share on other sites
Elfweard 1 Report post Posted June 14, 2022 Zapotrzebowanie na moc chłodniczą możemy wyliczyć z bilansu cieplnego na podstawie parametrów przegród i otrzymanych informacji o planowanym przechowywanym produkcie. Poza tym duże znaczenie ma tutaj czynnik ludzki - kto bedzie obsługiwaał komorę, jak często również będzie użytkowana. Od siebie polecam kontakt z profesjonalną firmą, w której dowiesz się szczegółów. Dobrej klasy chłodnictwo przemysłowe oferuje na przyklad ta firma. Powinni dobrac optymalne rozwiazanie. Share this post Link to post Share on other sites
Żenia 1 Report post Posted February 7, 2023 Ogólnie jest to bardzo ważna sprawa i ja jeszcze chcę powiedzieć, że również jakiś czas temu skupiałam się na tego typu kwestiach. Na dzień dzisiejszy już wiem, że przede wszystkim na stronie https://www.aircon.panasonic.eu/PL_pl/blog/systemy-chlodnicze-w-chlodnictwie-komercyjnym-a-zastosowane-technologie/ bardzo ciekawie zostały opisane systemy chłodnicze i dobrze jest coś więcej o tym wiedzieć. Share this post Link to post Share on other sites