Dockson 0 Report post Posted May 5, 2022 Tym razem mam pytanie następującej treści: czy droga do Przedszkola tzw. droga wjazdu/wyjazdu może jednocześnie pełnić funkcję drogi pożarowej ? Dodam, że jest tam tylko jedna droga. Z góry dziękuję za pomoc Share this post Link to post Share on other sites
Elfweard 1 Report post Posted May 5, 2022 Tak + odpowiednie oznakowanie ( znak drogą pożarowa i nie zaszkodzi zakaz postoju i zatrzymywania). Pamiętaj że droga pożarowa powinna spełniać wymogi rozporządzenia " drogi pożarowe ". Odpowiednie oznaczenia, czyli standardowe znaki ale i znaki aktywne można znaleźć na stronie producenta znaków drogowych, mianowicie w firmie Tioman. Polecam kontakt w sprawie wyboru oznaczenia. Share this post Link to post Share on other sites
Żenia 1 Report post Posted January 23, 2023 Niestety na takich kwestiach aż do końca się nie znam więc również ciężko jest mi cokolwiek na ten temat powiedzieć. Od siebie chcę wam polecić za to bardzo interesujące znaki realistyczne https://znaki-bhp.pl/produkty/90_znaki_realistyczne i jestem zdania, że jak najbardziej jest to bardzo dobry wybór oznaczeń. Share this post Link to post Share on other sites