Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
Roberto

Jakie konto dla studenta

Recommended Posts

Guest kathy77

idea bank jest bardzo spoko. ja odkad zaczęłam studiować, to postawiłam na konto indywidualnie i robię przelewy za darmo, za prowadzenie nic nie płacę, takze ja jestem zadowolona

Ciekawą opcją jest ING Direct. 

Ewentualnie jeżeli zależy Ci na karcie płatniczej, wówczas musisz dokonać operacji na kwotę 300 PLN miesięcznie.

Jeżeli co miesiąc zostają Ci oszczędności i chcesz lokować nawet drobne sumy - wybierz bank gdzie są najwyżej oprocenowane lokaty.

Z reguły są to Getin Online.

Jeżeli zależy Ci na obsłudze placówkowej - masz kredyt studencki: PKO, BZ WBK :)

Jako student najłatwiej udzielą Ci kredytu / karty kredytowej (często na podstawie oceny / średniej ocen) w BZ WBK.

mBank- ciekawa opcja, sporo bankomatów, polecam dla osób przy wyjazdach zagranicznych. w mBank można założyć bezpłatnie konto walutowe i poprosić o wydanie karty płatniczej do konta walutowego. Koszt to 30 PLN i bardziej się opłaca niż wypłata, wymiana walut za granicą :)

moge polecić ekonto mobilne w mbank, ważne, że prowadzenie nic nie kosztuje, duzo bankomatów, bo ok. 7800, m.in. Euronet, bzwbk, karta jest bezpłatna, ale trzeba wykonać transakcje na 200 zł na m-c, przelewy darmowe, wiecej na stronie www.banki-online.com.pl/mbank/ekonto.html#

W internecie można znależć ranking kont. 

No właśnie i na podstawie takiego rankingu można wyciągnąć własne wnioski, które konto będzie dla nas najlepsze. Na forach teraz pełno reklamodawców, coraz ciężej o wiarygodną opinię.

Guest Nabuchodonozor

Dokładnie tak, Wymarzone Konto z Reiffeisen. Sam korzystam i jestem bardzo zadowolony. Płacę jedynie 3zł za kartę debetową, ale mam dostęp do wszystkich bankomatów, co uważam za bardzo fajną dogodność, bo wcześniej jak miałem konto to poszukiwanie tego bankomatu, z którego mogłem wypłacać pieniądze było dla mnie dość irytujące.