vicotria 1 Report post Posted May 31, 2013 Obecnie jest wiele ofert kredytów samochodowych, które kuszą dodatkowymi pakietami takimi jak; ubezpieczenie, opony zimowe czy letnie jak i autocasco.Nie powiem, jest dylemat w wybraniu który jest najlepszy.Najpierw warto pójść do banku, w którym mamy już swoje konto ponieważ wtedy możemy dostać kredyt na lepszych warunkach. Warto też odkładać trochę pieniędzy z tego względu, że im większy nasz kapitał tym lepszy kredyt dostaniemy, nie wspominając już o tym, że nie musimy zaciągać całej kwoty za jaką chcemy zakupić samochód.Samochód może być, nowy, używany i zagraniczny. Nawet u dealera można na miejscu wziąć kredyt na samochód jaki nas interesuje.Nie można też zapomnieć powiedzieć o tym, że w sieci można znależć pomoc jeżeli nad czymś się borykamy.Na przykład to forum... Można tutaj dowiedzieć się wielu rzeczy, jak i samemu podzielić się swoim doświadczeniem.To forum nie jest jedyne, jak i pomoc.Zrobiło się głośno, o kalkulatorach kredytowych. Z mojego otoczenia płyną różne opinie; jedni uważają, że nie warto poświęcać im wagę, a drudzy są zadowoleni bo taki kalkulator-kredytowy, pomógł im rozwiązać parę problemów np. ze znalezieniem dobrego banku= kredytu jak i również pomógł w obliczeniu miesięcznej raty.Dobrze jest udać się do doradcy finansowego bądż też kredytowego w celu pomocy, jednakże nie każdy ma na to czas.Dlatego powstały takie kalkulatory- mają ułatwić nam podjęcie właściwej decyzji, ponieważ kredyt to zobowiązanie na wiele lat.Co sądzicie o takich kalkulatorach? Share this post Link to post Share on other sites
efinansierra.pl 0 Report post Posted June 30, 2013 Kalkulatory kredytowe są jak najbardziej ok, ale nic nie zastąpi kontaktu z doradcą banku w celu wyjaśnienia wszystkich niejasności związanych z opłatami za ten kredyt. Kupowałem samochód używany, biorącKREDYT SANTANDER BANKU i byłem bardzo zadowolony. Bardzo fajne warunki: na dowolny pojazd (także z zagranicy): samochód, motocykl, motorower, quad auta nowe lub używane do 12 lat wpłata własna od 0zł okres kredytowania do 8 lat! Jesteś zainteresowany to wypełnij WNIOSEK i czekaj na kontakt doradcy. Share this post Link to post Share on other sites
finkred 0 Report post Posted October 1, 2013 kredyty samochodowe - polecam porównanie ofert kredytów jak również umówienie się na jazdę próbną. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
iza.trol 0 Report post Posted October 30, 2013 Nie mając wystarczającej ilości gotówki na zakup auta, chcąc nie chcąc musimy posiłkować się pieniędzmi pożyczonymi z jakiegoś żródła. Źródłem tym najczęściej są banki. Planując zaciągnięcie kredytu mamy dwie możliwości. Jedną z nich jest celowy kredyt samochodowy. Drugą stanowi kredyt gotówkowy, który przeznaczamy na kupno auta. Do wyboru mamy jeszcze jedną opcję, a jest nią samochód na kredyt, czyli zakup nowego lub używanego pojazdu u dealera z kredytem ratalnym. Więcej: www.kalkulator.pl/kalkulator-kredytu-samochodowego Share this post Link to post Share on other sites
Licillerons74 0 Report post Posted March 11, 2014 ooo dzieki. ale getin nie polecam.. Share this post Link to post Share on other sites
Laogrado88 0 Report post Posted March 12, 2014 Dziękujęza rozwinięcei tematu. Na pewno mi się przyda. Share this post Link to post Share on other sites
Misiek 0 Report post Posted April 1, 2014 Jakoś nie jestem przekonany od kredytów na samochód. A co w sytuacji gdy będziemy mieli wypadek i samochód zostnie oddany do kasacji bądż ulegnie poważnemu uszkodzeniu? Będziemy spłacać samochód, którego nie używamy.. Share this post Link to post Share on other sites
pomocwkredycie 0 Report post Posted April 2, 2014 Jakoś nie jestem przekonany od kredytów na samochód. A co w sytuacji gdy będziemy mieli wypadek i samochód zostnie oddany do kasacji bądż ulegnie poważnemu uszkodzeniu? Będziemy spłacać samochód, którego nie używamy.. Wszystko zależy czy to będzie z twojej winy czy też winy drugiej osoby. Natomiast zawsze warto wziąć pełen pakiet ubezpieczeń mając to na uwadze, że możemy nie dojechać do celu. Z poważaniem Grzegorz Klimczak Doradca Finansowy. Kontakt w Profilu Share this post Link to post Share on other sites
kys 0 Report post Posted April 7, 2014 Bank weżmie pieniądze z ubezpieczenia. Share this post Link to post Share on other sites
iwaniuk82 0 Report post Posted April 13, 2015 Bank weżmie pieniądze z ubezpieczenia. Dokładnie, weżmie, ale istotne jest kto spowodował wypadek. Jak wina nie leży po naszej stronie, to się nie mamy co martwić. Share this post Link to post Share on other sites
load 0 Report post Posted August 17, 2015 Zaciągając kredyt samochodowy bank będzie wymagał wykupienia nie tylko ubezpieczenia OC, ale także AC. W przypadku szkody powstałej z naszej winy bank odzyska pieniądze z ubezpieczenia autocasco. Jednak nie wszyscy ubezpieczyciele pokryją 100% szkody. Share this post Link to post Share on other sites
Mastaler 1 Report post Posted September 14, 2015 Które banki umożlwiają wzięcie kredytu samochodowego bez zaświadczeń z ZUS ? Niestety mam zaległości. Tworzę właśnie nowe miejsce pracy - mobilną myjnie samochodową i potrzebuję kupić do tego auto.Zdolność kredytową niby mam, kwestia tylko zaświadczeń. Przydał by się uproszczony kredyt samochodowy na oświadczenie bez żadnych papierów i straty czasu na załatwianie. Nie interesują mnie parabanki. Tylko bank i oficjalna oferta. Co polecacie ? Share this post Link to post Share on other sites
saffort34 1 Report post Posted September 29, 2017 Ja bardzo dużo ważnych informacji znalazłem na stronie http://www.obligacjemakler.pl Przymierzając się do zakupu samochodu często uświadamiamy sobie, że nie będziemy mogli pozwolić sobie na zbyt duży wydatek, jeśli nie skorzystamy z pomocy banku. Oczywiście, instytucja ta jest nam w stanie zaproponować przynajmniej kilka interesujących rozwiązań, wśród których najciekawiej prezentują się kredyty samochodowe oraz kredyty gotówkowe na samochód. Share this post Link to post Share on other sites
hindusek 0 Report post Posted October 2, 2017 Tak, zwykle jest tak, że mając kredyt samochodowy bank przeprowadza cesję praw z ubezpieczenia AC. Brzmi strasznie, ale de facto to zwykłe zabezpieczenie kredytu. Co do samego finansowania to polecam zapoznać się z ofertą Raiffeisen Polbank bo warunki mają, moim zdaniem, jedne z lepszych na rynku. Share this post Link to post Share on other sites
rutyniarz 0 Report post Posted December 10, 2017 Zgadzam się hindsuek Share this post Link to post Share on other sites