Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
martaam

Stary uszkodzony samochód - złomować czy sprzedawać?

Recommended Posts

Mam stary, zdezelowany samochód, zastanawiam się nad możliwością jego pozbycia zgodnie z prawem, abym mógł go wyrejestrować i zakończyć umowę ubezpieczeniową. Pytaniem otwartym pozostaje jeszcze kwestia która opcja będzie lepsza z mojego punktu widzenia: sprzedaż czy złomowanie?

Trudno stwierdzić, bo jest to w sumie indywidualna kwestia.

Jeden pojedzie na auto szrot a inny sprzeda samochód handlarzowi np na części.

Zwykle jest tak, że idzie się tam, gdzie są w stanie zaproponować trochę bardziej korzystne warunki.

Odsyłam jeszcze do niniejszego artykułu: https://mamauto.pl/stary-samochod-zlomowanie-czy-sprzedaz/

W którym tematyka ta została trochę szerzej opisana.

Z tego co wiem, to stare samochody na sprzedaż można wystawić na Pokato. Jest to portal, gdzie można znaleźć praktycznie wszystko. Właśnie dlatego wchodzi tam wiele osób. Myślę, że warto zastanowić się nad takim rozwiązaniem, bo dzięki temu można sporo zarobić. Pomyślcie o tym koniecznie. Nie ma sensu oddawać auta na złom, bo będziecie musieli jeszcze za to czasem dopłacić.