pebs 1 Report post Posted January 14, 2020 Jakie rozwiązanie jest najlepsze? Nowy czy jednak uzywany sprzęt? Zastanawiam się czy kupić używany czy jednak dobrać kredyt i kupić nowy Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted January 14, 2020 Oczywiście, że nowe! Cenowo wychodzi drożej, ale... jakościowo i na lata na pewno. Z używanym sprzętem bywa róznie. Mozesz trafić naprawdę dobrze, ale mozesz również trafić nieciekawie i mieć problemy z częstymi naprawami. Nowy sprzęt jest bezpieczniejszy pod kątem gwarancji. Nie wiesz poza tym jak była używana przykładowow używana kuchenka gastronomiczna. Ze swojej strony polecam zajrzeć sobie tutaj ---> https://www.gastropuls.pl/edenox Jest to dobra hurtownia gastronomiczna, w której powinni Ci wycenić sprzęt do Twojej restauracji. Share this post Link to post Share on other sites
denesik.karli 0 Report post Posted August 24, 2020 Oczywiście, że nowy sprzęt agd jest lepszym pomysłem. Podstawowym zakupem będzie lodówka. Przecież musimy mieć gdzie przechowywać żywność i napoje. Na rynku dostępnych jest wiele modeli z różnych półek cenowych, oferujących na przykład funkcję robienia kostek lodu, tworzenia list zakupów na wbudowanym ekranie, a nawet wysyłania ich do firm, które przywiozą nam produkty do domu. W sieci znalazłam wiele nowoczesnego sprzętu agd od samsunga. Share this post Link to post Share on other sites
Arkadiusz1 0 Report post Posted September 19, 2020 Ale to przecież zależy, o czym konkretnie mówimy. Wiadomo, że jeśli chodzi o porządne sprzęty gastronomiczne, to przede wszystkim liczy się bezpieczeństwo. Najważniejsze to zawsze wybierać takie rozwiązania, z których będziecie w pełni zadowoleni. Ja na pewno mogę Wam podpowiedzieć, że jeśli macie kuchenkę gazową na naboje, to powinniście stawiać na tak sprawdzone akcesoria jak https://allegro.pl/produkt/naboj-gazowy-alpen-tiross-ts-700-0b922335-f213-4dbf-a305-6eaa00524c22 Podejdźcie do tego tematu na poważnie, bo to bardzo istotna sprawa. Share this post Link to post Share on other sites
Almost 0 Report post Posted February 4, 2021 Według mnie lepiej stawiać zawsze na nowy sprzęt. Osobiście polecam piece konwekcyjno-parowe w przypadku, gdy prowadzicie np. piekarnię. Nowe wyposażenie posłuży dłużej i będzie niezawodne. Share this post Link to post Share on other sites
carter.makayla 0 Report post Posted February 5, 2021 Jeśli decydujemy się jednak na używany, warto dokładnie sprawdzić jego stan, aby wszystko sprawnie działało. Share this post Link to post Share on other sites
janosik 0 Report post Posted February 9, 2021 Ja na ogół jestem za używanym. Share this post Link to post Share on other sites