ArCi 0 Report post Posted November 13, 2019 Witam. W Alior Banku spłacam kredyt 25 tyś co miesiąc i z tym wyrabiam. Ale nie chcą mi refinansować przez spóźnioną jedną ratę. Via sms 200zł dam radę oddać. Został mi Vivus 2749zł termin był 8 listopada. Vivus dzwonił i zaproponowali mi wpłatę w dwóch częściach, jedna 1500. Jak się z nimi uporać? Zależy mi na tym aby nie przychodziły mi listy z długiem do domu i żeby nie przychodzili osobiście. Może ktoś na forum nie zbiednieje i udzieliłby pożyczki? Próbowałem pożyczkę na raty ale odmowy wszędzie. Wcześniej miałem via sms po terminie 1000zł i przy pierwszym wezwaniu ich spłaciłem w całości. Pracuję w Czechach blisko domu z codziennym dojazdem i odmowy też są przez zarobek zza granicy. Mam za granicą konto.. Przy wypłacie jadę na chwilę 15km do Czech, wymieniam na Polskie i wpłacam na Polskie konto Dodam, że obecna chwilówka w vivus była przedłużana, wcześniej inne też były przedłużane. Proszę o pomoc, nie wyrabiam już psychicznie. Jak coś przyjdzie mi do domu to zostanę bez dachu nad głową z przyczyn prywatnych Share this post Link to post Share on other sites
Malfoy 20 Report post Posted November 21, 2019 Rozumiem Cię ale sam sobie zgotowałeś taką sytuację. Przez opóźnienie w spłatach znalazłeś się w BIK i teraz nikt Ci już kredytu nie da - dlatego masz odmowy. Pracujesz , zarabiasz wiec musisz sobie poradzić, żebranie zostaw innym w gorszej sytuacji. Załóż konto w PKO czy ING i wystąp po pół roku stałych wpływów o limit w koncie. Spłać chwilówki potem debet w koncie i wyjdź na prostą. Nie ratuj się kolejnymi chwilówkami bo to jak hazard - może pogrążyć człowieka całkowicie. Share this post Link to post Share on other sites
Małgośia 1 Report post Posted December 30, 2019 To prawda jeżeli istniejeż w bazie danych to vivus tym bardziej ci nie da pożyczki moja znajoma miała taki sam problem i wyszła z długów żyła oszczędnie 1 Dona reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Robotek1521 0 Report post Posted October 24 W sytuacji z Vivus warto skontaktować się z nimi i negocjować możliwie jak najszybszą spłatę, proponując ich sugerowaną opcję wpłaty w dwóch częściach, co może pomóc uniknąć dalszych konsekwencji. ___________________________________ https://kulig.pl/obuwie-damskie/botki/botki-wsuwane-z-gumka Share this post Link to post Share on other sites