Konstancjagarstka 1 Report post Posted November 11, 2019 Witam jestem matką samotnie wychowującą czwórkę dzieci . Chciałabym podzielić się z państwem kawałkiem mojej historii. Mieszkam w starym poniemieckim domu wraz z czwórką moich dzieci , niestety nie mamy ogrzewania. W domu jest zimno szczególnie gdy przychodzi okres zimowy . Utrzymujemy się że świadczeń rodzinnych oraz alimentów na dzieci . Staram się robić wszystko aby moim dziecią niczego nie brakowało jednak jest to bardzo trudne przy tak ograniczonych środkach, które tylko pozwalają na opłacenie rachunków i żywność. Dla tego nie stać mnie na zrobienie centralnego ogrzewania , ponieważ jest bardzo kosztowne . Jest mi bardzo ciężko i nie mam do kogo zwrócić się o pomoc . A marzę o tym żeby moje dzieci miało ciepło wracając do domu . Dlatego bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc dla mnie i moich dzieci bo one są dla mnie najważniejsze. 1 Lukasz reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Lukasz 39 Report post Posted November 13, 2019 Witam, W takim wypadku 2000 zł które na pewno Pani bierze na dzieci nie starczy na remont. Alternatywą jest zbiórka na remont na portalach społecznościowych typu siepomaga, pomagam czy zrzutka albo poproszenie w Urzędzie Miasta o inne komunalne mieszkanie które będzie miało CO. Matce z 4 dzieci nie odmówią i to najtańsza opcja. Share this post Link to post Share on other sites
Agnis 0 Report post Posted December 23, 2019 można też spróbować poszukać mieszkania do wynajęcia, które będzie miało ogrzewanie, zależy w jakim mieście się mieszka, ale często można znaleźć nie aż tak drogie Share this post Link to post Share on other sites