Fabio 57 Report post Posted February 28, 2019 Każdy kto prowadzi działalność gospodarczą chwalił sobie przelewy z 0 zł i darmowe prowadzenie rachunku w koncie Firma to Ja Idea Banku. Od marca 2019 wprowadzane zostaną zmiany w cenniku na szczęście przelewy przez Internet będą wciąż za 0 zł. Ci z przedsiębiorców którzy mają konto firmowe dłużej niż 2 lata i nie opłacają z niego ZUS będą płacić za rachunek "Firma to Ja" 15 zł miesięcznie. Z opłaty za ten rachunek zwolnieni będą też klienci którzy mają leasing w Idea Banku. Na szczęście nie jest to jakiś wygórowany warunek opłata ZUS chyba że ktoś ma kilka kont firmowych... Dokładnie zmiana wygląda tak: Cytat Opłata za prowadzenie Konta Firma To Ja, Konta Branżowego lub Konta Przedsiębiorczy Radca Prawny wynosi bezwarunkowo 0,00 PLN przez 24 miesiące od otwarcia rachunku. W kolejnych miesiącach opłata wynosi 0,00 PLN pod warunkiem: - wykonania przelewu do ZUS z tego rachunku w danym miesiącu kalendarzowym lub - posiadania na koniec danego miesiąca kalendarzowego aktywnej umowy leasingu zawartej z Idea Getin Leasing S.A. przy założeniu, że umowa o ten rachunek została zawarta w momencie zawierania umowy leasingu Share this post Link to post Share on other sites