Guest Kasej Report post Posted August 9, 2018 Witam serdecznie, Jestem po wstępnej rozmowie ze Skokiem odnośnie konsolidacji 3 pożyczek na kwotę 3 tysięcy złotych (w których opóźnienia w spłacaniu nie przekraczają 30 dni i powstały tylko i wyłącznie z mojej niewiedzy oraz złych informacji które otrzymywałem i w placówce Santandera oraz na infolinii, dowiedziałem się o nich dopiero po pobraniu raportu BIK) oraz dobraniu 30 tysięcy gotówki. Dodatkowo mam już spłacone zadłużenie z PKO które wykupił kruk, spłata beż żadnych opóźnień (jeżeli chodzi o kruk) Kwota zarobków z 3 ostatnich miesięcy netto: 3500 zł (umowa na czas nieokreślony od 13.04.2015) Wydatki: 800 zł mieszkanie, raty 400 zł Wstępna weryfikacja w placówce przeszła bez szwanku, następnie dokumenty trafiły do centrali w dniu wczorajszym mniej więcej o godzinie 11. O godzinie 16:00 dostałem telefon odnośnie małych komplikacji, analityk zażyczył sobie potwierdzenie spłaty prokury (w tym przypadku Kruk), oczywiście takowe doniosłem w dniu dzisiejszym o godzinie 9:00. Pytanie moje, jakie są szanse że sama weryfikacja przejdzie pomyślnie? BIK aktualnie na poziomie 50/100, pani w banku powiedziała że ocenia szanse na 80%. Miał może ktoś podobną sytuację do mojej? Share this post Link to post Share on other sites
IgoR23 0 Report post Posted September 14, 2018 Niestety jeśli masz takie małe zarobki to nie udzielą Ci kredytu. Musisz mieć tyle aby być w stanie spłacić ratę miesięczną. ____ kredyt z żyrantem Share this post Link to post Share on other sites
darek34091 0 Report post Posted October 1, 2018 Kiedyś się starałem o pożyczkę w skoku Stefczyka i mi jej nie przyznali. Najgorsze w tym było to że miałem dochody. ________________________________________________________________________ Księgarnia językowa anchor First Expert 3Ed. Student's Resource Book with key Share this post Link to post Share on other sites
beatin 0 Report post Posted November 23, 2018 czesc Share this post Link to post Share on other sites
piotrus443 0 Report post Posted November 26, 2018 Za dużo opin to ja nie widzę w tym wątku. Trochę szkoda bo powinno ich być więcej. Share this post Link to post Share on other sites
MaxymilianWielki 0 Report post Posted March 22, 2019 Od kiedy moja mama miała oszczędności w jednym ze SKOKów i upadł, omijam je szerokim łukiem. Share this post Link to post Share on other sites
annitra 0 Report post Posted September 19, 2022 Myślicie, że warto brac od nich pożyczki? Share this post Link to post Share on other sites
fcrooks 0 Report post Posted March 22, 2023 Moim zdaniem nie warto brać pożyczek. Share this post Link to post Share on other sites
ArturKredyty 3 Report post Posted April 4, 2023 SKOK-i są objęte nadzorem jak banki. Czy warto brać tam kredyty? To zależy. Jeśli szukasz najtańszej oferty na rynku, to pewnie nie. Ale jeśli masz gorszą zdolność, słabszą ocenę w BIK, miałeś jakieś problemy, to zamiast szukać na rynku pozabankowym SKOK-i będą bezpieczniejsze i tańsze niż parabanki. Co prawda większość ma analizy podobne do bankowych ( szczególnie Stefczyk) ale nadal są one bardziej przychylne, elastyczne. A SKOK-ów nadal trochę mniejszych, regionalnych jest. Np. Progress, Wisła, Szopienice, można poszukać w swojej okolicy jeśli mamy gorszą sytuację i coś uda się być może uzyskać. Share this post Link to post Share on other sites
ArturKredyty 3 Report post Posted April 4, 2023 W dniu 9.08.2018 o 12:12, Gość Kasej napisał: Witam serdecznie, Jestem po wstępnej rozmowie ze Skokiem odnośnie konsolidacji 3 pożyczek na kwotę 3 tysięcy złotych (w których opóźnienia w spłacaniu nie przekraczają 30 dni i powstały tylko i wyłącznie z mojej niewiedzy oraz złych informacji które otrzymywałem i w placówce Santandera oraz na infolinii, dowiedziałem się o nich dopiero po pobraniu raportu BIK) oraz dobraniu 30 tysięcy gotówki. Dodatkowo mam już spłacone zadłużenie z PKO które wykupił kruk, spłata beż żadnych opóźnień (jeżeli chodzi o kruk) Kwota zarobków z 3 ostatnich miesięcy netto: 3500 zł (umowa na czas nieokreślony od 13.04.2015) Wydatki: 800 zł mieszkanie, raty 400 zł Wstępna weryfikacja w placówce przeszła bez szwanku, następnie dokumenty trafiły do centrali w dniu wczorajszym mniej więcej o godzinie 11. O godzinie 16:00 dostałem telefon odnośnie małych komplikacji, analityk zażyczył sobie potwierdzenie spłaty prokury (w tym przypadku Kruk), oczywiście takowe doniosłem w dniu dzisiejszym o godzinie 9:00. Pytanie moje, jakie są szanse że sama weryfikacja przejdzie pomyślnie? BIK aktualnie na poziomie 50/100, pani w banku powiedziała że ocenia szanse na 80%. Miał może ktoś podobną sytuację do mojej? Obecnie procesować wniosek w SKOK można na odległość, przez telefon, potem dosłać dokumenty na mail i dopiero na koniec umówić się na podpisanie umowy w oddziale Share this post Link to post Share on other sites
goldin 0 Report post Posted October 9, 2023 Najlepsze w przypadku SKOKU jest to, że dają SMSY oraz telefony, że czeka na ciebie gotówka, a jak dojdzie co do czego to i tak ci jej nie dadzą Tak było u mnie. Share this post Link to post Share on other sites
Simplecash 0 Report post Posted October 16, 2023 Dodatkowa gotówka? Problematyczna historia kredytowa? Zagraniczny dochód? U nas nie ma ograniczeń! Procesowanie online, wypłata w kasie w wybranym przez Ciebie mieście w całej Polsce! Oferty promocyjne, system rekomendacyjny i wiele innych! Sprawdź nas! Proces online, pomożemy Ci ze wszystkim. Kontakt email simpleecash23@gmail.com Nie jesteśmy parabankiem!:) Share this post Link to post Share on other sites
KredyciarzNerwowy40 4 Report post Posted February 16 I co z tym Skokiem Stefczyka? Ta firma jeszcze działa? Po tych aferach ze Skokiem Wołomin to strach tam inwestować. __________________________________ https://pracemagisterskiewarszawa.pl/zarzadzanie-zasobami-ludzkimi-tematy/ Share this post Link to post Share on other sites