Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
tunia

Język biznesu czy ekonomia

Recommended Posts

Hej 
Zastanawiam się co jest bardziej opłacalne, jezyk biznesu czy ekonomia? Po ktorym kierunku i w jakich branzach lawiej znalezc prace?
Jeżeli ktoś jest powiązany z tymi kierunkami bardzo proszę o rade. Jak wygladaja takie studia, czego jest najwiecej, co dla was jest najtrudniejsze

Ekonomia jest ciekawym kierunkiem jednak co to za kierunek jezyk biznesu? Nie słyszałam o nim. Czy jest to specjalizacja na jakiejś uczelni? Niestety ale wiele nie mogę o nim napisać. Widzę, że interesuja Cie kierunki ogólnie biznesowe. Jeśli masz duże ambicje weź pod uwagę również i studia MBA:

http://studiamba.wsb.pl/

Wyższa Szkoła Bankowa ma je w swojej ofercie. Studia dają mozliwość podjęcia pracy również i za granicą Dyplom jest międzynarodowy. 

Języka biznesu osobiście nie poznałem ale rozmawiam po rosyjsku i angielsku i większosć moich partnerów biznesowych też także nie wiem jaki jest ten język biznesu, dlatego chyba lepiej ta ekonomia bo przynajmniej się nauczysz robić rzeczy ekonomicznie jak na przykład jeździć na lpg czy kupować tańsze bułki

Oba te kierunki sa bardzo dobre jeśli chodzi o rozwój. Język na pewno warto jest znac. Moze nie jako zawód ale jako dodatek do tego co umiemy.Znajomość angielskiego albo niemieckiego dużo znaczy w obecnych czasach. 

Polecam również zapoznać sie z ofertą szkoły biznesowej IBD:

https://ibd.pl/studia-mba-w-warszawie-oferta-ibd-business-school/

Oferuje ona następujące studia:

MBA (po polsku), adresowany do właścicieli, sukcesorów i kadry zarządzającej polskich przedsiębiorstw

International MBA i Executive MBA (oba po angielsku).