Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
Beti

W których bankach konto bez kuriera?

Recommended Posts

Jak założyć rachunek osobisty online, bez udziału kuriera i zawrzeć umowę z bankiem poprzez przelew autoryzacyjny? Które instytucje udostępniają klientom taką możliwość? Takie informacje znalazłam na tym portalu - http://darmowekontobankowe.org/konto-bankowe-przez-internet-bez-kuriera/ i zastanawiam się, z której oferty skorzystać. Zależy mi na płatnościach mobilnych i niewysokich ogólnych kosztach utrzymania konta.

Mnie nie przeszkadza kurier, który przyjeżdża z umową do domu, ale jak widzę, że moje dane gdzieś się walają, trochę jestem zła z tego powodu. Dlatego wolę zakładać rachunki w placówkach. Myślę teraz o koncie w ING , bo widziałam wiele pozytywnych opinii właśnie na blogu z linku oraz podoba mi się renoma tego banku. Ale to chyba pojadę do Poznania specjalnie,  i nie podpisze kurierem. 

Z tego co pamiętam, to i konto bankowe było potrzebne tylko i wyłącznie do robenia przelewów za rachunki typu stancja, typu rachunki za abonament internetowy czy telefoniczny, płatności kartą za zakupy, wypłaty z bankomatu. Krótko mówiąc nic szczególnego. Za konto też się właściwie nie płaciło. Konto to mBank i ekonto. Jak wydasz kartą płatniczą za min 300 zł w sklepach na zakupach, to kont jest całkowicie za free. Najlepiej zrobić sobie porównanie na przyklad tutaj: https://konto-w-banku.pl

Polecam założyć konto sobie właśnie w mBanku. Od 12 prawie lat jestem klientką, która jest zadowolona z ich usług. MBank, BNP Paribas i podejrzewam także wiele innych daje możliwość pójścia do oddziału i założenia konta tam. Ale jeżeli chodzi Ci o możliwość założenia konta bez kuriera, a online, daje ją Alior. Do potwierdzenia Twojej tożsamości potrzebny jednak będzie przelew z drugiego konta. To zupełnie tak jak w przypadku chwilówek przez internet, przy których konieczne jest wysłanie przelewu, 1 grosza nawet :)