Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
perla

Inwestowanie w mieszkania

Recommended Posts

Cypr Północny staje się coraz popularniejszym kierunkiem dla inwestorów, oferując atrakcyjne ceny nieruchomości i możliwość wynajmu turystycznego. Firma https://mmt-estate.com/en/ posiada ciekawy  wybór mieszkań na Cyprze Północnym, apartamentów i domów nad morzem, które świetnie sprawdzą się jako inwestycja z potencjałem na wysokie zyski z wynajmu lub późniejszą sprzedaż.

Na początku myślałem, że to kolejna „okazja stulecia”. Pojechaliśmy z żoną na rekonesans i… kupiliśmy. Biuro nieruchomości Cypr pokazało nam liczby, a nie tylko piękne widoki. W Coral Bay nowa inwestycja z gwarantowanym wynajmem 7% przez 3 lata, w centrum Pafos apartament z 9,5% ROI w 2024. Wszystkie dokumenty czyste, Title Deeds na dzień dobry albo w ciągu roku. Zero prowizji, polski prawnik sprawdza wszystko dwa razy. Po roku mogę powiedzieć: sceptycyzm zamienił się w drugi zakup (tym razem willa). Jeśli też macie wątpliwości - jedźcie i sprawdźcie sami.

Decydując się na zakup nieruchomości, warto mieć na uwadze nie tylko koszta związane z samą transakcją, ale także możliwości finansowania. Kredyt hipoteczny to popularne rozwiązanie, które umożliwia realizację takich planów. Dlatego dobrze jest zwrócić się po pomoc do specjalisty, który pomoże porównać oferty i osiągnąć korzystne warunki. Sprawdź, jak kompleksowo wygląda to wsparcie: https://doradcahipoteczny.com/ i przekonaj się sam o dostępnych korzyściach.

Najlepiej teraz zainwestować w nieruchomości krajowe. Poza tym to Katowice mogę poszczycić się ciekawym osiedlem jest ATAL Sky+, idealnym pod inwestycje. To duże, kompleksowe osiedle z mieszkaniami, lokalami usługowymi i apartamentami inwestycyjnym, to zdaje się pierwsze takie osiedle w mieście a do tego położone w atrakcyjnej lokalizacji

To nie jest dobry moment na nieruchomości. Przecież w tym momencie wszystko stoi w miejscu albo nawet spada. Skoro nie ma przyrostu wartości, to w jaki sposób na tym zarabiać? No nie ma sensu. Jeśli chcecie mieć w miarę spokojną inwestycję, polecam wejść w etfy. Są dosyć przewidywalne, nie mają bardzo dużych skoków i po złożeniu sensownego portfela można na tym wykręcić całkiem niezłe wyniki. Warto poświęcić czas na analitykę Freedom24 - to z niej możecie wyciągnąć konkrety do decyzji. W ostatnich tygodniach kupiłem sporo rzeczy na dołkach. Było warto.