stobejczyk 0 Report post Posted March 19, 2017 Jak radzić sobie z depresją? Share this post Link to post Share on other sites
Kamila 0 Report post Posted March 23, 2017 Na pewno warto jest na pierwszym miejscu udać się do jakiegoś lekarza specjalisty. Z depresją nie ma żartów. Share this post Link to post Share on other sites
Concash.pl 1 Report post Posted April 23, 2017 Zdecydowanie udać się do specjalisty i to jak najszybciej. Dobry psycholog czy psychoterapeuta może zdziałać cuda Share this post Link to post Share on other sites
Waldi 1 Report post Posted July 26, 2017 Wiesz co na początek może warto zastanowić się od czego ta depresja? Może masz kłopoty w związku? Ja tak miałem, nie układało mi sie z żoną, myśleliśmy nawet o rozwodzie. Dzieciaki namówiły nas na terapię dla par w gabinecie Bez Iluzji http://beziluzji.pl/psychoterapia-oferta/terapia-par . Zmobilizowaliśmy się i po kilku spotkaniach udało nam się wyjść z kryzysu. Jeśli powodem Twojej depresji sa problemy w zwiażku to rozważ terapię. Nie ma się czego wstydzić, to naprawdę pomaga. Share this post Link to post Share on other sites
amanko 0 Report post Posted July 29, 2017 Jeśli to faktycznie depresja, potrzebujesz terapii lub też konsultacji z psychiatrą. Share this post Link to post Share on other sites
Inatka93 0 Report post Posted February 6, 2018 Idż do specjalisty, nie ma innej opcji. Zapisze tabletki. Share this post Link to post Share on other sites
monika839 0 Report post Posted May 23, 2018 Depresja potrafi naprawdę zniszczyć człowieka. Niestety czasami nie zauważamy, że wkrada się w nasze życie i robi nam kłopoty. Ważne jest szybkie zdiagnozowanie i wizyta u specjalisty. Osobiście mogę polecić http://psychoterapiazacisze.pl/ - psychoterapia wrocław. Share this post Link to post Share on other sites
mobils 1 Report post Posted May 25, 2018 Witam, zakładam że skoro piszesz o tym na tym forum to twój stan psychiczny jest wywołany problemami z bankami bądź sądami. Według mojej opinii nie należy tutaj szukać sposobu na leczenie depresji tylko działać u źródła problemu. Najlepiej jest zwrócić się o pomoc do kancelarii prawniczej, już sama rozmowa może sprawić że trochę Ci ulży. Jeśli potrzebujesz wsparcia w negocjacjach we Wrocławiu albo nawet w innym mieście polski to jestem przekonany że może Ci pomóc kancelaria Czapczyńskiego. Mają duże doświadczenie w tej gałęzi prawa. Share this post Link to post Share on other sites
bartekk 0 Report post Posted June 22, 2018 dz do specjalisty Share this post Link to post Share on other sites
Nhita 0 Report post Posted June 27, 2018 Tak jak radzą poprzednicy, jak najszybciej zapisz się do specjalisty! A zanim pójdziesz na wizytę, przerwij błędne koło myślenia o problemach. Zacznij się ruszać, odpocznij, zrób coś innego, niż zwykle. Postaraj się oderwać myśli od codziennych trudności, znajdź zajęcie, które Cię uspokaja. Być może to chociaż trochę pomoże. Share this post Link to post Share on other sites
zonka22 0 Report post Posted June 28, 2018 tylko lekarz nic na wlasna reke Share this post Link to post Share on other sites
Majka21SS 0 Report post Posted June 30, 2018 Polecam dobrego specjalistę. Share this post Link to post Share on other sites
majorka123 0 Report post Posted July 15, 2018 No chyba dobry psycholog psychiatra Share this post Link to post Share on other sites
Guest Lisik Report post Posted July 26, 2018 Zgadza się. Pomoc odpowiedniego psychologa jest tu konieczna. Ja polecam Wam klinikę Medox w Nowym Modlinie - to jest w okolicach Warszawy więc niedaleko. Juz nie raz pomogli wydostac sie z depresji pacjentom Share this post Link to post Share on other sites
małpa 0 Report post Posted July 28, 2018 trzeba poradzić się porad lekarzy Share this post Link to post Share on other sites
pitupitu 0 Report post Posted August 3, 2018 Depresja to nie żart, najlepiej sięgnąć pomocy specjalisty (psycholog). Share this post Link to post Share on other sites
LindaB 0 Report post Posted September 13, 2018 Pomoc odpowiedniego psychologa jest tu konieczna. Ja polecam Wam klinikę Medox w Nowym Modlinie http://medox.org.pl/ - to jest w okolicach Warszawy więc niedaleko. Juz nie raz pomogli wydostac sie z depresji pacjentom Share this post Link to post Share on other sites
HairMou 0 Report post Posted September 22, 2018 nie poddawaj sie idz do specjalisty Share this post Link to post Share on other sites
Klaudia17 0 Report post Posted December 6, 2018 Pójść do lekarza, bo niestety inne osoby nie są skore do pomocy i wysłuchania innych, bo sa zbyt zajęte wlasnym życiem Share this post Link to post Share on other sites
maras 0 Report post Posted May 5, 2019 Jeśli czujemy, że coś jest z nami nie tak lub inni nam mówią, że zachowujemy się inaczej niż zwykle, mamy obniżony nastrój, to warto już wtedy starać się zapobiegać depresji. Często jej przyczyną jest stres, problemy i brak umiejętności odprężenia się. W takich sytuacjach może okazać się pomocna kava kava . Poczytajcie sobie o niej. Relaksuje umysł i ciało, koi nerwy i dzięki niej można się odstresować. Poza tym zapobiega depresji. Share this post Link to post Share on other sites
Mirekman 0 Report post Posted October 23, 2019 (edited) Słuchaj no ja Ci mogę poradzić podstawowe, ale dużo zmieniające rzeczy. Po 1 dieta, zacznij jeść zdrowo, głównie chodzi mi o warzywa, możesz też suplementować witaminę D , bo teraz jest mało słońca. Druga sprawa to sport, nie musi to być siłownia czy jogging, wystarczy codziennie 30 min nadprogramowego spaceru. Ostatnią radą jest znaleźć jakiś cel, może to być cokolwiek, chciałaś się nauczyć grać na gitarze? To teraz najwyższa pora, poświęć na to 30-60min dziennie, nawet jak nie będzie Ci się chciało , a za miesiąc mi podziękujesz Jeżeli mimo wszystko potrzebujesz porady specjalisty to poelcam z doświadczenia osrodekintra.pl Edited October 23, 2019 by Mirekman Share this post Link to post Share on other sites
PiotrDuda 0 Report post Posted October 27, 2019 są takie przypadki, że jak sami sobie nie poradzicie to nikt Wam nie pomoże. Mam kolegę który leczy się 10 lat i nic chociaż on mówi że widzi postępy. Nie chce w siebie uwierzyć. Warto rozmawiać o problemie bo pomoc może być w rodzinie. Cytat Share this post Link to post Share on other sites
kristopher91 0 Report post Posted November 27, 2019 Na pewno nie powinieneś zostać z tym sam. Udaj się jak najszybciej do lekarza. Share this post Link to post Share on other sites