Guest Wiola Report post Posted November 2, 2016 Zawsze podpisuj umowę! Będziesz mieć wszystko na piśmie także unikniesz nieporozumień. Zerknij na loando.pl tam wszystkiego dowiesz się o pożyczkach. Jest tam mnóstwo artykułów dotyczących branży finanSowej Share this post Link to post Share on other sites
mroczkowa 1 Report post Posted December 6, 2016 Jestem na nie. Różne się rzeczy dzieją . Zdarza sie często,że nawet rodzina nie chce pieniędzy oddać i przez to konczą sie więzy. Jak głosi stare przysłowie: chcesz mieć przyjaciela to nie pożyczaj. Jeśli ktos nie ma pieniędzy to powinien po prostu wybrać się do banku czy firmy pozyczkowej i tam pożyczyc. W bankach wprawdzie trzeba mieć pewną zdolność kredytową, ale są firmy prywatne, które mają o wiele mniejsze wymagania w tym względzie. Wiele firm chwilówkowych oferuje darmowe pożyczki: http://nf.pl/manager/pierwsza-porownywarka-chwilowek-online,,55490,158 Można to sobie zobaczyć tutaj. Warto jest podsunąć znajomym własnie taka opcję. Share this post Link to post Share on other sites
Adams 0 Report post Posted December 6, 2016 Bez sensu - ani pieniędzy nie zobaczymy ani znajomych już nie będziemy mieli. Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted March 9, 2017 ja nie pożyczam bo nie lubię się prosić o zwrócenie tego, co moje. Share this post Link to post Share on other sites
Amy_25 0 Report post Posted March 9, 2017 Jeśli komuś ufasz i długo go znasz to moim zdaniem warto pożyczyć. Ale musi być to bliska znajomość. W innym wypadku nie polecam. Share this post Link to post Share on other sites
jocelyn 0 Report post Posted March 9, 2017 Ja mam mieszane uczucia c do tego. Różnie to z tym bywa. Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted March 10, 2017 no właśnie, ja nie pożyczam bo zwykle ludzie proszą mnie o pożyczkę liczoną w setkach a ja na pieniądzach nie śpię. Share this post Link to post Share on other sites
Madame 1 Report post Posted March 10, 2017 Ja staram się tego unikać. I pożyczam tylko tym, których jestem pewna. Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted March 13, 2017 w moim przypadku, takich osób jest bardzo mało :/ Share this post Link to post Share on other sites
moniak_info 0 Report post Posted March 13, 2017 każdy chyba ma znajomego, a w zasadzie przyjaciela, któremu wie, że jak pożyczy to odda na pewno. a co do tych których nie ma się pewności, to lepiej nie pożyczać aby nie stracić znajomości w tej dziedzinie mam mieszane doświadczenia, czyli takie gdzie wszystko poszło bez problemu i takie gdzie pieniądze nie wróciły. ale jak trzeba to i tak pożyczę, oczywiście nie takim, którzy mają jeszcze do oddania Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted March 13, 2017 życie różne scenariusze się i weryfikuje takie sytuacje. Share this post Link to post Share on other sites
eliasz 0 Report post Posted April 8, 2017 Chcesz mieć wroga pożycz mu pieniądze. Share this post Link to post Share on other sites
sobek 0 Report post Posted April 8, 2017 ja jestem zdania, że lepiej nie. chcesz mieć dalej przyjaciół, to lepiej nie pożyczaj im kasy, bo to prawie zawsze + koniec przyjażni Share this post Link to post Share on other sites
Fanny 0 Report post Posted August 28, 2017 Też tak sądzę Share this post Link to post Share on other sites
ZbyszekM 0 Report post Posted September 2, 2017 Zdecydowanie nie pożyczać. Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted September 4, 2017 dobry zwyczaj, nie pożyczaj. Potem szukaj wiatru w polu, kiedy oczekujesz że oddzadzą. Share this post Link to post Share on other sites