Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
Guest filemon

Co zamiast kredytu w banku?

Recommended Posts

Cześć. Jest firma, która wiem, że udziela takich pożyczek dla firm wykluczonych podczas pandemii i to jest Balt Credit.  Ja tutaj brałem pożyczkę w momencie kiedy chciałem rozwinąć firmę. Dodam, ze np. są udzielanie pożyczki bez sprawdzania BIK, BIG itd..

Ze stałymi dochodami w wielu branżach moze być problem. Szczególnie jeśli ktoś ma swój biznes i to ile zarabia zależy u niego od
ilości zamówień
od sezonu
Można mieć inne dochody w lecie, inne dochody zimą.

Na pewno przedsiębiorcy będzie trudniej wziąć pożyczkę niż osobie zatrudnionej na etat. Z drugiej strony takich osób jest bardzo wiele i jakoś kredyty sa im przyznawane.

Ze swojej strony polecam po prostu skontaktowac się z doradcą finansowym. https://lodzkiekspert.pl/blog/na-jakie-cele-mozna-wziac-kredyt-firmowy/ Ten doradca specjalizuje się w kredytach firmowych. Na stronie jest również opisane, na jakie cele mozna wziąć taki kredyt. 

Zresztą obecnie już i tak jest problem z finansowaniem nowych przedsiębiorstw. Stopy procentowe idą w górę. Mozna liczyć na znacznie większe podwyżki stóp procentowych. Wraz z tym natomiast na zmniejszanie się naszej zdolności kredytowej.

Dla wielu firm ratunkiem może się okazać Private Loan Market.  Więcej informacji na stronie.  Firma oferuje pożyczki prywatne dla firm, w wyższych kwotach. Bez zbędnych formalności ( wymagany jest jedynie zastaw). 

Każda sytuacja rozpatrywana jest osobiście, tak wiec najlepiej jest się z nimi po prostu skontaktowąc.