tunia 3 Report post Posted August 26, 2016 Czesć. Macie może jakieś pomysły? Przyjeżdża do mnie teściowa i chciałabym ją jakos zaskoczyć. Share this post Link to post Share on other sites
pebs 1 Report post Posted August 26, 2016 Rozumiem, że ma to byc coś bardziej reprezentacyjnego? Jeśli takt to polecam zrobić kotlet de volaille: https://www.przepisy.pl/przepis/kotlet-de-volaille-1 Tutaj jest dobry przepis. Kotleciki są smaczne, wprawdzie przygotowanie zajmuje trochę czasu bo trzeba zrobić kieszonkę i ją nadzieć. Za to danie jest smaczne i na bank zrobi wrażenie na teściowej. W naszym małżeństwie to ja gotuję i jest to moje sztandardowe danie na sobotę albo niedzielę kiedy mam więcej czasu na gotowanie. Share this post Link to post Share on other sites
LindaB 0 Report post Posted August 31, 2016 wyglada pysznie Share this post Link to post Share on other sites
gorli 0 Report post Posted October 13, 2016 Może roladki ze szpinakiem i serem feta, uwielbiam:) Share this post Link to post Share on other sites
masmik 0 Report post Posted October 14, 2016 Smacznie! Ja dziś pokuszę się o rybkę Share this post Link to post Share on other sites
Mirekman 0 Report post Posted October 31, 2016 Makaron z dynią, serem pleśniowym i szpinakiem. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Wiola Report post Posted November 2, 2016 Teraz jest sezon na dynie - zupa dyniowa jak znalazł na obiad dla teściowej. W końcu jest to nieprzeciętna zupa. A na drugie coś o wyrazistych smakach, jakaś sałatka Share this post Link to post Share on other sites
farella 0 Report post Posted November 4, 2016 bez przesady po co ją czymkolwiek zaskakiwać? Skoro jesteście już po ślubie to teściowa nie ma nic do gadania, bez względu na to czy dasz jej słone paluszki czy wykwintne danie. Share this post Link to post Share on other sites
einar88 0 Report post Posted November 13, 2016 Makaron z dynią, serem pleśniowym i szpinakiem. Brzmi smakowicie, fajne danie dla wegetarian. Tylko czy w guście teściowej??? Osobiście mi przypadło do gustu:) Share this post Link to post Share on other sites
kys 0 Report post Posted November 27, 2016 Ryż z sosem słodko-kwaśnym. Share this post Link to post Share on other sites
einar88 0 Report post Posted November 30, 2016 Zaserwuj teściowej kaszankę w stylu PRL:P Share this post Link to post Share on other sites
Adams 0 Report post Posted December 6, 2016 dziś flaki z olejem. Share this post Link to post Share on other sites
Kamila 0 Report post Posted February 13, 2017 Ja najchętniej zjadłabym coś niezdrowego. Share this post Link to post Share on other sites
jocelyn 0 Report post Posted March 8, 2017 Ja na dzisiaj mam pyszną zupę dyniową Share this post Link to post Share on other sites
Madame 1 Report post Posted March 9, 2017 A to masz dynię mrożoną? Ja w sezonie jesiennym mnóstwo dyni zamroziłam. A dziś mam na obiad curry z kalafiorem. Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted March 9, 2017 ja mam zupę pieczarkową, ziemniaczki, kotlecik i kapustę zasmażaną. Typowy polski obiad Share this post Link to post Share on other sites
Amy_25 0 Report post Posted March 9, 2017 Zrób jakąś zupę krem lub rolady. To na pewno ją zaskoczy Share this post Link to post Share on other sites
Kazik124 0 Report post Posted April 3, 2017 Ziemniaki, kotlet, surówka:P Share this post Link to post Share on other sites
ramana 2 Report post Posted April 17, 2017 U mnie dziś świąteczne potrawy królują Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted May 11, 2017 ja mam dzisiaj na obiad makaron z sosem meksykańskim. Jak zwykle wyszło przepyszne Share this post Link to post Share on other sites
Fanny 0 Report post Posted August 28, 2017 U mnie dziś był prosty, ale za to zdrowy i pożywny obiad, a mianowicie kluski ze szpinakiem. Pycha! Share this post Link to post Share on other sites
ZbyszekM 0 Report post Posted September 2, 2017 Nic jej nie gotuj! Gwarantuję że będzie zaskoczona. Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted September 3, 2017 U mnie coś takiego nazywa sie makaron ze szpinakiem No chyba, ze myślisz o kluskach w kategorii pyzy Sama staram się przygotowywać dania sezonowe, mam sporo cukinii w ogrodzie tak wiec bardzo często robię takie roladki: https://www.przepisy.pl/przepis/roladki-z-cukinii-2 Danie proste i nadaje sie i na lekki obiad i na.... przystawkę na imprezie ( ostatnio jak odwiedzili nas znajomi to roladki zrobiły prawdziwą furorę). Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted September 4, 2017 ja właśnie ugotowałam wielki gar zupy jarzynowej. Mąż coś ostatnio przebąkiwał, że zjadłby taką z chęcią to będzie miał niespodziankę kiedy wróci z pracy Share this post Link to post Share on other sites
kys 0 Report post Posted September 17, 2017 Schabowy z kapustą Share this post Link to post Share on other sites