stobejczyk 0 Report post Posted November 29, 2015 Wkurza mnie czekanie na wizytę u ortopedy podad pół roku. Sprawdzam opnię o lekarzach na http://www.rankinglekarzy.pl/lekarze/ortopeda/warszawa/bemowo/ i coraz częściej chodze prywatnie. A wy? Share this post Link to post Share on other sites
Greglistening 0 Report post Posted December 2, 2015 oczywiscie, ze prywatnie, tyle ze ja używam znanylekarz.pl i tam sie od razu umawiam. Lekarze na nfz robią wszystko na odwal sie no a kolejkach i tygodniach oczekiwania juz nie wspominam... Share this post Link to post Share on other sites
Witek 27 Report post Posted December 3, 2015 Dzisiaj wygląda to tak że idzie się prywatnie do lekarza, płaci 150-200 zł za godzinkę ale ma się pewność że miejsce w szpitalu sie znajdzie a i operacja będzie zrobiona fachowo przez tego specjalistę a nie kogoś kto się jeszcze uczy:) Share this post Link to post Share on other sites
tammka 0 Report post Posted December 30, 2015 Mnie się zdarza chodzić i prywatnie i na fundusz. No cóż, prywatnie jakoś lepiej do człowieka podchodzą (co oczywiście dziwić nie powinno). Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted February 1, 2016 Ja mam dodatkowe ubezpieczenie. Czytałam na stronie porównywarki ubezpieczeń http://superpolisa.pl/że to naprawdę dobra inwestycja. I rzeczywiście, jak sobie pomyślę, że w razie czego musiałabym czekać w kolejkach na badanie przez NFZ to aż mi skóra cierpnie.Dobrze, że są jeszcze prywatne ubezpieczenia, bo wszyscy byśmy poumierali w tych kolejkach.Warto na ten temat trochę poczytać i potem wybrać rozważnie pakiet. Share this post Link to post Share on other sites
jupiterka 0 Report post Posted February 1, 2016 Ja leczę się prywatnie, bo to w jakich kolejkach trzeba czesto czekać to jest śmiech na sali :/ Share this post Link to post Share on other sites
karol.kosc 0 Report post Posted February 1, 2016 W ubezpieczeniu Vitalite jest gwarancja wizyty/badania w ciągu maksymalnie 3 dni. Zapraszam do kontaktu zainteresowanych: https://www.facebook.com/karolkoscaxa/ Share this post Link to post Share on other sites
natka 0 Report post Posted February 1, 2016 drogie jest takie prywatne ubezpieczenie ?? Share this post Link to post Share on other sites
mania 0 Report post Posted February 2, 2016 Ja tylko zęby i oczy leczę prywatnie. Share this post Link to post Share on other sites
Basia07 0 Report post Posted February 16, 2016 na nfz kolejki do lekarza są bardzo długie, wiec jak jest coś pilnego to tylko prywatnie! Share this post Link to post Share on other sites
Dorota 0 Report post Posted June 28, 2016 ja chodzę prywatnie do dentysty. nie wyobrażam sobie leczenia zębów na nfz... Share this post Link to post Share on other sites
celeste 0 Report post Posted July 18, 2016 Nie stać mnie na leczenie prywatne. Share this post Link to post Share on other sites
Kolomiratka 0 Report post Posted July 20, 2016 Głównie staram się prywatnie ale niestety wiadomo jak to bywa często. Nie zawsze człowieka stać :/ Share this post Link to post Share on other sites
mirek38 0 Report post Posted July 26, 2016 Leczę się tylko prywatnie. Nie mam zamiaru stać w kilometrowych kolejkach i czekać na wizytę 4 miesiące. Wcale mnie to drogo nie kosztuje, 100 za wizytę, ale jestem traktowany z godnością i profesjonalnie. Wiadomo, że gdyby przyszło mi mierzyć się z jakimś strasznych choróbskiem typu nowotwór czy coś w tym stylu to prywatnie mnie na to nie stać. Ale póki nic tragicznego mi się nie dzieje, to tylko prywatnie. I to mieszkam w małym mieście! W dużych miastach za 50zł miesięcznie mamy już dostęp do wszystkich lekarzy wybranej kliniki. Share this post Link to post Share on other sites
ferdek120 1 Report post Posted July 27, 2016 Niestety, także prawie wszystko prywadnie. Z przeziębieniem albo grypą idę do internisty, z resztą muszę zapłacić. Jestem całkiem chorowity, także sporo $$ miesięcznie mi na to idzie. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Wiola Report post Posted November 2, 2016 Znam ludzi, którzy na prywatne wizyty u dentysty biorą chwilówki. W sumie nie ma co się dziwić leczenie zębów jest strasznie drogie, ale i wizyty u innych specjalistów to kosztowna sprawa. Chociaz mówi się, że na zdrowiu nie powinno się oszczędzać to jednak nie każdego stac na prywatne wizyty. Oczywiście mozna wziąć pożyczkę na lekarza, porównać oferty firm można na loando.pl, ale czy warto? Tutaj decyzja powinna byc uzależniona od rodzaju choroby. Jeżeli jest to wizyta kontrolna lepiej zapisać się na nfz. Nawet jesli musimy poczekać te pół roku, to czas i tak mija. Share this post Link to post Share on other sites
farella 0 Report post Posted November 4, 2016 Pewnie,że leczę sie prywatnie ja i cała moja rodzinka,lekarze sa na wyciągnięcie ręki,badania też,a to dla mnie jest najważniejsze. Share this post Link to post Share on other sites
mroczkowa 1 Report post Posted December 6, 2016 Również lecze się prywatnie. Kiedyś częściej chodziłam na fundusz. Aktualnie już nie chodzę ponieważ terminy są coraz dłuższe. O wiele bardziej opłaca mi się zapłacić raz na jakiś czas za prywatną wizytę. I nie czekać w kolejkach po to tylko aby byc z łaską przyjęta. Mieszkam na stale we Wrocławiu. Chodzę tam do kliniki medycyny Proclinic. Blisko, nowocześnie oraz całkiem niedrogo. Polecam tam Wam szczególnie laryngologa: http://proclinic.pl/oferta/konsultacja-laryngologa Share this post Link to post Share on other sites
Adams 0 Report post Posted December 6, 2016 Różnie jest z tymi lekarzami. Prywatnie potrafią spieprzyć nieraz prosta rzecz. Share this post Link to post Share on other sites
Madame 1 Report post Posted March 9, 2017 Do dentysty chodzę prywatnie. Ale w sumie do żadnego innego lekarza już nie. Share this post Link to post Share on other sites
jocelyn 0 Report post Posted March 9, 2017 Ja chyba też muszę pójść do ortopedy, bo boli mnie kręgosłup. Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted March 13, 2017 To ja Ci radzę z tym nie zwlekać bo z takimi sprawami nie ma żartów. Wiem coś o tym. Sama swego czasu zaniedbywałam bóle w stawów i nie obeszło się bez specjalistycznych zabiegów. Jednym z nich była skomplikowana endoprotezoplastyka biodra którą przeprowadził specjalista z ortopedia.poznan.pl/#Informacje, Adam Sulewski którego znalazłam szukając informacji na temat profesjonalnego i godnego zaufania ortopedy. Wybór był więcej niż trafiony więc jeśli masz problemy ze stawami, to powinnaś się do niego zapisać na wizytę. Share this post Link to post Share on other sites
kys 0 Report post Posted March 30, 2017 U dentysty leczę się od dawna prywatnie. Share this post Link to post Share on other sites
Kazik124 0 Report post Posted April 3, 2017 Ja leczę się tylko prywatnie. Share this post Link to post Share on other sites
eliasz 0 Report post Posted April 8, 2017 do weta chodzi się tylko prywatnie i nie widzę by były z tym jakiekolwiek problemy Share this post Link to post Share on other sites