Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
podsiadly

proszę o pomoc w załatwieniu kredytu dla firmy

Recommended Posts

Witam,

szukam firmy finansowej, która pomoże mi w załatwieniu kredytu bankowego dla mojej firmy. Działam od półtora roku i nie wykazuję dochodów w książce i mam lekkie zaległości w zusie i urzędzie skarbowym.

Nie mam zaległości w bik.

Proszę pisać na pw.

Powiem Ci jak to wyglądało u mnie. Gdy starałem się o kredyt musiałem dostarczyć im pit za ubiegły rok, oraz aktualny stan ksiąrki rozchodów i przychodów (jestem na zasadach ogólnych tzw vatowiec).

Wiekszość rzeczy udało się załatwić przez net. W sensie jak coś chcieli to im wysyłałem zeskanowane dokumenty.

Koszt kredytu do zaakceptowania - ale to ogólnie chyba taka tendencja.

Jeżeli jesteś stosunkowo nową firmą to odsyłam do http://direct.money.pl/artykuly/kredyty/kredyt-dla-nowej-firmy,171,0,1909931.html

Kilka ciekawych info które mgą Ci się przydać przy ubieganiu sie o kredyt.

Firma, która nie działa na rynku długo musi przede wszystkim zadbać o swoją wiarygodność, wówczas będzie Ci łatwiej uzyskać jkorzystniejszy kredyt. Skoro nie masz zaległości w BIK to pomyśl czy wyszukiwarka nip nie byłaby dobrym rozwiązaniem dla Ciebie. Można byłoby w niej znależć Twoją firmę i zobaczyć, że rzeczywiście nie popadłeś w kłopoty i kredytem chcesz sobie pomóc. Może to przyspieszyć proces i dać Ci lepsze warunki spłaty np ;)