daisy 0 Report post Posted August 20, 2015 Witam, moje pytanie jest następujące, odnosi się do tzw. chwilówek. Ostatnio mąż stracił pracę i jak wiadomo idą za tym problemy finansowe. Chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej z waszego własnego doświadczenia. Możecie mi polecić jakieś firmy lub strony www, na których mogłabym się dowiedzieć czegoś więcej? Share this post Link to post Share on other sites
ita 0 Report post Posted August 20, 2015 Jak wiadomo większość z nas nie jest przekonana do pożyczek na zasadzie chwilówek. Twoje wątpliwości może rozwiać strona zestawienie-pozyczek.pl, tam znajdziesz wiele informacji na temat takich pożyczek. Share this post Link to post Share on other sites
e-money 0 Report post Posted August 20, 2015 Chwilówki to pierwszy poważny krok do pogorszenia swojej sytuacji finansowej... mowie o chwilowkach proponowanych przez firmy które się reklamują w tv czy internecie. Share this post Link to post Share on other sites
pozyczkamaxx 1 Report post Posted August 21, 2015 Jeżeli mąż stracił pracę i myśli o chwilówkach to niby w jaki sposób chce oddać pożyczone pieniądze? Pomijając fakt, że nie powinien nigdzie jej dostać (na jego szczęście) 1 Fabio reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
e-money 0 Report post Posted August 21, 2015 Niestety sa takie instytucje które udaja, że coś sprawdzają... Share this post Link to post Share on other sites
Filterka 1 Report post Posted August 23, 2015 A dopiero potem się zaczynają problemy finansowe!Niech mąż lepiej rozglądnie się za pracą - obecnie firmy budowlane mają wolne etaty - bo roboty w chuk, a nie ma kto robić bo wszyscy emigrowali na początek jak nie jest wdrożony w temat zawsze dostanie lekką pracę, a w miarę swojego zaangażowania kto wie może "awansować" jednocześnie z wypłatą. Ja jestem zdania jak nie ta praca to inna, jedynie nalezy próbować ! 1 Fabio reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Fabio 57 Report post Posted August 25, 2015 Zgadza się. Po stracie pracy najpierw szukamy nowej aby nie wpaść w pętlę zadłużenia. Warto dać znać w spółdzielni że na razie czynsz nie bedzie płacony aby nie naliczali odsetek - może pójdą na rękę. Prąd szybko odcinają więc pożyczka na podstawowe potrzeby od rodziny jest jak najbardziej na miejscu. Share this post Link to post Share on other sites
Mariola 0 Report post Posted September 1, 2015 zgadzam sie z wszystkim przedmówcami jest wiele parabanków które dadza ci pozyczke bez dochodu ale z czego spłacić?? Share this post Link to post Share on other sites
Julka Krzeptoń 0 Report post Posted September 2, 2015 Też uważam, że najpierw należy znależć pracę bo w innym wypadku nie będziemy mieli z czego spłacić pożyczki i wpadniemy w długi. Następnie można się rozejrzeć za jakąś pożyczką. Najlepiej taką która ma jasne warunki a przedstawiciele nie odpowiadają na nasze pytania ogólnikowo. Jasne warunki mają w MiniCredit. Wszystko mają publicznie na stronie i każdy ma do tego dostęp https://www.mini-credit.pl/warunki-umowy . Przynajmniej dokładnie wiemy co pożyczamy. Share this post Link to post Share on other sites
e-money 0 Report post Posted September 2, 2015 Jak już korzystać to z głową i napewno nie pożyczajmy jak nie bedziemy mieli skąd oddać... znam to z autopsji niestety. Akurat w moim przypadku zaprzyjażniony prywatny inwestor mnie poratował. Share this post Link to post Share on other sites
pozyczkamaxx 1 Report post Posted September 7, 2015 Oczywiście, że jak pożyczać to tylko z głową. Właśnie dla takich osób kierowane są chwilówki. Pamiętajcie również, że chwilówki są dobrem luksusowym i nie każdego na nie stać. Share this post Link to post Share on other sites
chwilowapozyczka.pl 0 Report post Posted September 25, 2015 Chwilówki w takiej sytuacji nie są najlepszym rozwiązaniem. Ze względu na relatywnie wysoki koszt ich spłaty mogą doprowadzić do tzw. spirali zadłużenia. Wyjątkiem są jedynie firmy, które oferują pierwszą pożyczkę za darmo (dla nowych klientów). Taka pierwsza chwilówka udzielana jest bez prowizji. Ale ważne jest, aby spłacić ja w terminie, przedłużenie spłaty często słono kosztuje. Share this post Link to post Share on other sites
e-money 0 Report post Posted October 4, 2015 Własnie przez te oferty za 0zł często ludzie popadają w spiralę. Share this post Link to post Share on other sites
kryspin 0 Report post Posted February 4, 2016 a korzystał ktoś z Was z Wonga?? Ostatnio dużo się o nich mówi i prezentują niskie koszta. Znajomy brał i mówi że jest tak jak w reklamie. Ale tak do końca jego opinii nie mogę ufać. Share this post Link to post Share on other sites
oewonga 0 Report post Posted February 11, 2016 Witam! Kryspinie, maksymalna kwota pierwszej pożyczki do 60 dni w wonga. com wynosi 1500 zł, a jej koszt to tylko 10 zł. Co więcej, nowi Klienci mogą wnioskować o pożyczkę ratalną - do 3000 zł, nawet w 12 ratach! Koszt pożyczki ratalnej można poznać na stronie wonga. com, pod suwakami, którymi ustawia się kwotę pożyczki i liczbę rat. Aby wnioskować o pożyczkę w wonga. com należy przygotować: numer konta bankowego, dowód osobisty, adres e-mail oraz numer telefonu komórkowego (który będzie niezbędny do weryfikacji) i złożyć wniosek online na naszej stronie internetowej wonga. com.W razie pojawienia się dodatkowych pytań jestem do dyspozycji. Zapraszam również do bezpośredniego kontaktu z naszą infolinią pod numerem 22 388 88 88* lub skorzystania z chata na naszej stronie wonga. pl/live_chat?utm_source=ukredytowani.PozdrawiamTomasz | Ekspert wonga. com* Koszt połączenia zgodny z taryfą opłat operatora. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Nasi Report post Posted February 17, 2016 Zgubiłem dowód osobisty czy muszę to zgłosić do Wonga? Share this post Link to post Share on other sites
e-money 0 Report post Posted February 21, 2016 Lepiej szybko wyrób nowy bo ktoś weżmie pożyczkę na twój dowód Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted February 24, 2016 (edited) Nie do wonga ale do banku. W banku się zgłasza takie rzeczy... Poza tym ktoś już mógł wziac chwilówkę na Twój dowód skoro nie załatwisz tego a pytasz się przez internet.... Takie rzeczy robi się od razu jak zauważy się,ze nie ma się dokumentu.... Sama starałam sie zawsze unikac zobowiązań typu chwilówka. Wprawdzie jest to kuszące bo pieniądze są na teraz ale oprocentowanie takich chwilówek jest o wiele większe niż kredytów. Powinni tego ogólnie zakazać bo jest to kilka a nawet kilkanaście tysięcy rocznie. Potem ludzie wpadaą w pętlę kredytową oraz nie zostaje im nic innego jak upadłość konsumencka. Na stronie jest artykuł o chwilówkach [...] Poczytajcie sobie o zagrożeniach. Jest tam również porównywarka wszystkich ofert. Edited March 8, 2016 by admin To samo od góry Wonga, Vivus i inne lichwy Share this post Link to post Share on other sites
pebs 1 Report post Posted March 7, 2016 (edited) Sam również mam badziej negatywne nastawienie do chwilówek ale nie wszystkie firmy pozabankowe mają takie kiepskie oferty o jakich tutaj piszecie. Jest wiele firm, które maja dobre warunki kredytowe. Polecam zerknąć sobie na przykład na stronę: {...] Znajduje się tutaj cykl artykułów o tym gdzie warto jest wziąć pożyczkę pozabankową bez bik. Jest tam porównanie ofert poszczególnych kredytodawców. Opłacalną opcją jest na przykłąd promocja pierwszej pożyczki za darmo jaką oferuje wiele firm. Edited March 8, 2016 by admin lichwy typu Vivus proszę nie promować Share this post Link to post Share on other sites
Guest kasia Report post Posted May 18, 2016 ja uważam, że jeśli się sprawę przemyśli i weżmie w jakiejś zaufanej firmie to pożyczka nie jest niczym złym. brałam już 2 razy i mam dobrą opinię o takim rozwiązaniu. sama mogę polecić Kasa Tak, szybko, bezpiecznie i mało formalności. Share this post Link to post Share on other sites
Piotr26 1 Report post Posted May 25, 2017 (edited) Też uważam że jeżeli podejść do tej sprawy z głową, to wszystko w porządku, ale musi być pewność że oddasz na wszystkie 110%. Tu jest parę zdań na ten temat- http://finanse-net.pl/czy-stac-cie-na-pozyczke-przeanalizuj-swoj-domowy-budzet/ Edited May 25, 2017 by Piotr26 Share this post Link to post Share on other sites
ramana 2 Report post Posted June 30, 2017 To jasne że jeśli pożyczysz to musisz oddać, a pozyczki chwilowki to bardzo wygodna rzecz, nie musisz prosić w banku i czekać wieki na decyzje jak Ci gotówka szybko potrzebna Share this post Link to post Share on other sites
Oia 0 Report post Posted July 2, 2017 Dobra chwilówka. Share this post Link to post Share on other sites
Zosia 0 Report post Posted July 3, 2017 Jeśli szukasz dobrej chwilówki, to polecam Kredyty Chwilówki, bo u nich dostaniesz pierwszą pożyczkę na 0%, a to duży plus. Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted July 13, 2017 Jeśli szukasz dobrej chwilówki, to polecam Kredyty Chwilówki, bo u nich dostaniesz pierwszą pożyczkę na 0%, a to duży plus. Tak, tylko należy pamiętać że kwestia ta dotyczy pierwszych pożyczek dla tzw nowych klientów. Zwykle są to oferty na początek, aby potencjalny klient mógł przetestować jak to obywa się w praktyce. Najczęściej tego typu oferty dostępne są dla klientów którzy składają wniosek lub formularz przez internet. Kwota pożyczki przelewana jest na konto. Zwykle są to oferty na max 30 lub 60 dni. Rzadziej na dłużej. Nie mniej, pożyczka przy RRSO na poziomie 0% to całkiem dobra oferta. Odsyłam jeszcze tutaj: https://moneystore.pl/ - można znależć trochę więcej informacji na ten temat. Share this post Link to post Share on other sites