Julka Krzeptoń 0 Report post Posted July 3, 2015 Czy znacie może jakieś sposoby na szybkie opłacanie rachunków? Jakieś przelewy zdefiniowane bądż programy dzięki którym będę w stanie płacić comiesięczne zobowiązania (gaz, prąd, internet, telewizja, czynsz) szybko i wygodnie? Share this post Link to post Share on other sites
Witek 27 Report post Posted July 5, 2015 Normalnie używa się odbiorców zdefiniowanych i/lub "polecenia zapłaty" w każdym obecnie banku z komunikacją internetową. Żaden program nie da ci aż takiego bezpieczeństwa (musiał by mieć zapisane hasła do banku) aby nadzorować przelewy i opłaty rachunków choć na zachodzie funkcjonuje taki system. Jak masz konto w Aliorze to możesz płacić też rachunki w oddziale całkowicie za free: http://www.aliorbank.pl/pl/klienci_indywidualni/inne/plac_rachunki_bez_oplat Share this post Link to post Share on other sites
pebs 1 Report post Posted October 6, 2015 Nie wiem czy jest sens chodzić do oddziału i tam płacić rachunki. Jest to przecież totalnie niewygodne. Tak sobie spokojnie siedzę w domu, nadam przelew przez internet i o wiele bardziej się to sprawdza niż bieganie po placówkach i stanie w kolejkach ( które potrafią być niemałe). Zerknij sobie na stronę: http://www.tanie-konto.pl/porownanie-kont-osobistych/ Obecnie jeset jeszcze kilka kont bankowych, które są totalnie darmowe. Na przykład konto w smart banku czy mbanku. Możesz tam nadać przelewy totalnie za free. Share this post Link to post Share on other sites
tammka 0 Report post Posted December 30, 2015 Ja definiuje sobie zlecenia stałe i problem mam z głowy, a przede wszystkim nic mnie to nie kosztuje. Natomiast istnieje jeszcze coś takiego jak polecenie zapłaty, co odbywa się między bankiem a daną instytucją, tyle że to już jest raczej płatna opcja. Share this post Link to post Share on other sites
kys 0 Report post Posted December 31, 2015 Płacę wszystko przez konto internetowe. Share this post Link to post Share on other sites
Amy_25 0 Report post Posted March 24, 2017 Najszybciej to poprzez stałe polecenie zapłaty, wtedy co miesiąc schodzi ci z konta określona kwota, a ty się nie musisz martwić, że rachunków nie opłaciłeś. Share this post Link to post Share on other sites
jocelyn 0 Report post Posted April 6, 2017 Ja wszystkie rachunki płacę przez internet. Share this post Link to post Share on other sites
sobek 0 Report post Posted April 8, 2017 w moim banku można sobie coś takiego ustawć Share this post Link to post Share on other sites