funy 0 Report post Posted May 12, 2015 Lubicie dania kuchni regionalnej? Ja przepadam za Śląską, tam się urodziłem i wychowałem i kojarzy mi się z dzieciństwem. Macie podobnie? Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted May 13, 2015 Ja uwielbiam potrawy kuchni kaszubskiej. Nie jest ona zbytrozpowszechniona, ale uważam, że jest tam wiele przepysznych dań. Iprodukty regionalne też są przepyszne, na przykład tradycyjny chlebkaszubski to jeden z najlepszych, jakie jadłam. Lubię też ich miód. Zresztą o ich kuchni możecie przeczytać na stronie http://kulinarnepomorze.pl/ Z dań najbardziej przypadł mi do gustu młodzowy kuch z kruszonką. Na tej stronie znajdziecie przepisy na te potrawy. Share this post Link to post Share on other sites
janosik 0 Report post Posted June 2, 2015 Lubelska! Share this post Link to post Share on other sites
Antek32 0 Report post Posted July 6, 2015 Dla mnie stanowczo typowo góralska Oscypki, baranina - no mistrzostwo Share this post Link to post Share on other sites
janosik 0 Report post Posted September 16, 2015 Fajne są mazurskie kartacze! Share this post Link to post Share on other sites
janosik 0 Report post Posted September 16, 2015 pominąwszy kuchnię lubelską oczywiście... Share this post Link to post Share on other sites
MariuszBonk 0 Report post Posted September 24, 2015 Jak dla mnie też najlepsza jest kuchnia śląska Share this post Link to post Share on other sites
kys 0 Report post Posted September 29, 2015 Włoską z pizzą na czele. Share this post Link to post Share on other sites
tammka 0 Report post Posted December 30, 2015 Włoską z pizzą na czele. Tu pewnie chodziło o polską regionalną kuchnię, aczkolwiek zgadzam się z Tobą - również uwielbiam włoską kuchnię, bardziej niż polską! Share this post Link to post Share on other sites
Dorota 0 Report post Posted June 28, 2016 muszę kiedyś spróbować kuchni śląskiej. nie bywam na Śląsku, więc nie znam. Share this post Link to post Share on other sites
celeste 0 Report post Posted July 18, 2016 Też muszę spróbować kuchni śląskiej, której nie znam. Generalnie staram się w regionach w których przebywam zawsze spróbować czegoś regionalnego. Uwielbiam śledzie po kaszubsku. Share this post Link to post Share on other sites
Magda86 0 Report post Posted July 26, 2016 oczywiście, bardzo lubię Share this post Link to post Share on other sites
Guest Wiola Report post Posted November 2, 2016 Smakowanie regionalnych przysmaków to podstawa każdej wycieczki. Ja jestem zżyta ze śląska kuchnią - rolada mniam mniam Share this post Link to post Share on other sites
Guest Wiola Report post Posted November 2, 2016 Smakowanie regionalnych przysmaków to podstawa każdej wycieczki. Ja jestem zżyta ze śląska kuchnią - rolada mniam mniam Share this post Link to post Share on other sites
farella 0 Report post Posted November 4, 2016 Lubię takie kulinarne doświadczenia,kuchnia regionalna,hmm,pycha Share this post Link to post Share on other sites
propabilistyk 0 Report post Posted January 10, 2017 Mi najbardziej pasuje kuchnia śląska. Kluski śląskie, rolada i modra kapusta. Moje ulubione regionalne danie, które z racji tego, że mieszkam w trójmieście nie często mam okazję próbować. Share this post Link to post Share on other sites
Kamila 0 Report post Posted February 13, 2017 Mi najbardziej odpowiada śląska kuchnia. Niektóre dania są przepyszne. Share this post Link to post Share on other sites
nola 0 Report post Posted February 21, 2017 Też śląską lubię, zwłaszcza rolady. Jeśli chodzi o podlasie to sery z korycina, a z wielkopolski najbardziej smakują mi plyndze Share this post Link to post Share on other sites
jocelyn 0 Report post Posted March 8, 2017 Ja też lubię kuchnię śląską Share this post Link to post Share on other sites
Madame 1 Report post Posted March 9, 2017 A to dla mnie kuchnia śląska jest trochę zbyt ciężka. Ogólnie ja z każdej kuchni regionalnej lubię czegoś po trochu. Share this post Link to post Share on other sites
Amy_25 0 Report post Posted March 9, 2017 Ja uwielbiam kuchnię śląską. Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted March 13, 2017 ja też bardzo lubię kuchnię śląską ale rzadko sobie na nią pozwalam bo jest tłusta i ciężkostrawna. Share this post Link to post Share on other sites
kingali 0 Report post Posted March 14, 2017 Tak uwielbiam Mazury i kartacze lub cepeliny. Jak zwał tak zwał - są pyszne Share this post Link to post Share on other sites
ramana 2 Report post Posted April 20, 2017 Lubię kuchnię z Podlasia, bardzo mi smakują też produkty regionalne takie jak ser koryciński swojski. Jest produkowany z przeróżnymi dodatkami. Mi smakuje najbardziej z czosnkiem ale lubię też ten z suszonymi pomidorami bo ma bardzo ciekawy smak. Share this post Link to post Share on other sites
pozyczkasa.pl 0 Report post Posted April 21, 2017 ja pochodzę z małopolski więc standardowo powiem, że ta kuchnia najbardziej mi odpowiada. Tak na prawde to nie wiem co jest tutaj takiego gdzie nie ma w innych rejonach polski. Share this post Link to post Share on other sites