art 16 Report post Posted October 20, 2012 Raiffeisen Bank International sfinalizował transakcję przejęcia Polbanku Właściciel Raiffeisen Bank Polska S.A poinformował 30 kwietnia 2012 r. o formalnym zamknięciu transakcji zakupu 70% akcji Polbank EFG (Polbank). Bank, który powstanie z połączenia Raiffeisen Bank Polska i Polbanku, będzie działał pod marką Raiffeisen Polbank. Nowy bank będzie oferował pełny zakres produktów i usług dla wszystkich segmentów w sieci ok. 450 placówek w 150 miastach Polski. Połączony bank będzie 6. bankiem w Polsce pod względem wartości udzielonych kredytów. Przewiduje się, że 15% akcji połączonego banku zostanie wprowadzonych na GPW do czerwca 2016. Połączony bank będzie największą spółką grupy Raiffeisen Bank International. Raiffeisen Bank Polska S.A. jest bankiem środka - koncentruje się na obsłudze średnich i mniejszych przedsiębiorstw oraz polskiej klasy średniej. W realizacji naszej misji i wartości chcemy być zgodni i kierujemy się zasadami określonymi w Kodeksie postępowania Grupy RZB. Wizja: Raiffeisen Bank Polska S.A. jest polskim bankiem należącym do grupy RZB. RZB jest wiodącą Grupą Bankową w krajach Europy Środkowo-Wschodniej i w Austrii. Misja: dążymy do budowania trwałych relacji z Klientami, na rynkach krajów Europy Środkowo-Wschodniej, w tym w Polsce, oferujemy pełen zakres usług finansowych o najwyższej jakości, w światowych centrach finansowych jesteśmy znaczącym bankiem niszowym, jako instytucja należąca do Grupy Bankowej Raiffeisen w Austrii świadczymy usługi finansowe na rzecz naszych udziałowców, wśród naszych pracowników promujemy przedsiębiorczość, inicjatywę i dbamy o ich rozwój. Wartości: zorientowanie na potrzeby Klienta, zwiększanie wartości dla akcjonariuszy kierowanie się normami etycznymi. Źródło: http://www.raiffeisen.pl W tym temacie prosiłbym uczestników forum o wyrażanie swoich opinii odnośnie wyżej wymienionego banku. Jakie są jego największe zalety i odstraszające wady? Zapraszam do postowania! Share this post Link to post Share on other sites
Guest Bogdan Report post Posted April 3, 2013 Byłem klientem Polbanku. Po połączeniu z Raiffeisen, zachęcony przez panie w oddziale w Łomiankach, na marginesie wyjątkowo kompetentny i sympatyczny zespół, założyłem konto i lokatę w Raiffeisen. Było miło, szybko, fachowo. Ale się skończyło. Od 05.03.2013 do dziś czyli przez 30 dni nie otrzymałem karty (zwykła płatnicza, do bankomatu). Praktycznie przez miesiąc jestem odcięty od swoich pieniędzy. W centrali jakiś ćwierć inteligent bełkoce coś o trudnościach u producenta kart i radzi mi pobierać gotówkę w oddziale . Miałem konta w różnych bankach i jeszcze nigdy nie czekałem na karty więcej nią 5-7 dni. Moim zdanie sytuacja jest skandaliczna a tak potraktowanym klientom należą się od banku co najmniej przeprosiny jeśli nie rekompensata . Zawiedziony i wkurzony Share this post Link to post Share on other sites
Malfoy 20 Report post Posted April 4, 2013 zachęcony przez panie w oddziale w Łomiankach, na marginesie wyjątkowo kompetentny i sympatyczny zespół Proszę pamiętać że nawet gdyby pana całowali po stopach to zawsze będzie austriacki bank ten Raiffeisen. W Niemczech tylko10% to banki zagraniczne, w Anglii 30% a u nas 90% to banki obce. Podejmując decyzję o lokacie i koncie w obcym banku sam pan buduje ten kraj w taki a nie inny sposób. Share this post Link to post Share on other sites
Giovani 0 Report post Posted April 10, 2013 Witam, pracuję w doradztwie kredytowym. Poszukuję osoby pracującej w Raiffeisen Bank Polska S.A chętnej do współpracy karolzwolinski@gmail.com Share this post Link to post Share on other sites
Beti 0 Report post Posted March 17, 2018 (edited) Jednym ze sztandarowych rachunków Raiffeisen Polbank, jest Konto Wymarzone. I choć bank specjalizuje się głównie w produktach dla biznesu, również konto indywidualne na pewno jest warte wzięcia pod uwagę. Edited March 17, 2018 by Beti Share this post Link to post Share on other sites