pebs 1 Report post Posted January 1, 2015 Czy orientujecie się może w zakresie podpósów elektronicznych? Wiem, że jest dużo firm obsługujących tego typu usługę - czy macie doświadczenie w tym zakresie i czy możecie podpowiedzieć na co zwracać uwagę przy jego zakupie? Share this post Link to post Share on other sites
mmkaj 0 Report post Posted January 2, 2015 Tak. Od jakiegoś czasu korzystam w firmie. Podpis taki na mocy prawnej ma taką samą wagę jak podpis odręczny. Jest to znacznie wygodniejsze kiedy nie możesz akurat spotkać się z klientem. obecnie korzystam z podpisu Eurocert. Tutaj możesz sobie przejrzeć zestawy przez nich oferowane: https://eurocert.pl/podpis-elektroniczny,100.html Najtańszy zestaw podpisu elektronicznego kosztuje tam ok 200 zł,potem płacisz odnowienie raz na dwa lata za 120 zł ( ceny netto) tak więc jak widzisz nie jest to żadna fortuna. Pozdrawiam. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Prawnik Report post Posted January 8, 2015 Witam, podpis elektroniczny jest uregulowany ustawowo (ustawa o podpisie elektronicznym), jeśli chodzi o bezpieczny podpis elektroniczny to obecnie jest kilka podmiotów świadczących usługi w tym zakresie (są wpisane do odpowiednego Rejestru Ministerstwa Gospodarki). O koszt bezpiecznego podpisu najlepiej zapytać w samej firmie... Bezpieczny podpis elektroniczny należy co jakiś czas odnawiać (co również kosztuje...) Share this post Link to post Share on other sites
elementarny 0 Report post Posted April 3, 2015 Używałem, fajna sprawa Share this post Link to post Share on other sites
Lasota9 0 Report post Posted March 6, 2016 Nic niestety nie wiem Share this post Link to post Share on other sites
EwelinaW 0 Report post Posted July 24, 2017 Może pomyślisz nad e-podpisem od KIR? Sama teraz zastanawiam się nad zamówieniem zestawu z certyfikatem kwalifikowanym do mojej firmy. Tutaj znajdziesz więcej informacji na temat poszczególnych zestawów - http://www.elektronicznypodpis.pl/oferta/zestawy-do-e-podpisu/ Share this post Link to post Share on other sites