Guest Ania Report post Posted November 6, 2014 Dzien doby, od jakiegods vczasu staram sie o kredyt. Bylam juz w kilu bankach i dostaje odmowe. Panie w baku zdziwione, wszystko powinno sie zgadzac..historia dobra, wiek odpowiedni, pensja, zatrudnienie... A mimo to odmowa. Czy moze miec na to wplyw to, ze skonczylo mi sie zameldowanie? Czy banki weryfikuja zameldowanie wpisane w dowodzie? Dziekuje za odpowidz, naprawde nie wiem co robic:) Share this post Link to post Share on other sites
Witek 27 Report post Posted November 7, 2014 Nie to nie wina zameldowania. Sprawdż swój BIK czy coś tam nie siedzi, oprócz tego historia dobra, wiek odpowiedni, pensja, zatrudnienie To co tobie wydaje się dobre może być dla bankierów średnie. Share this post Link to post Share on other sites
ArturKredyty 3 Report post Posted November 8, 2014 W ilu już bankach byłeś ? Jaki masz problem z meldunkiem? Share this post Link to post Share on other sites
pomocwkredycie 0 Report post Posted November 11, 2014 Dzien doby, od jakiegods vczasu staram sie o kredyt. Bylam juz w kilu bankach i dostaje odmowe. Panie w baku zdziwione, wszystko powinno sie zgadzac..historia dobra, wiek odpowiedni, pensja, zatrudnienie... A mimo to odmowa. Czy moze miec na to wplyw to, ze skonczylo mi sie zameldowanie? Czy banki weryfikuja zameldowanie wpisane w dowodzie? Dziekuje za odpowidz, naprawde nie wiem co robic:) Jeśli nie masz zameldowanie w dowodzie czy też skończyła się ważność twojego dowodu to nie otrzymasz kredytu. Z poważaniem Grzegorz Klimczak Doradca Finansowy. Kontakt w Profilu Share this post Link to post Share on other sites
ArturKredyty 3 Report post Posted November 12, 2014 Meldunek nie powinien mieć znaczenia gdyż ustawowo nie jest on już wymagany. Przyczyn odmowy może być kilka, może chwalisz się nadmiernymi wydatkami np. na komórkę, czy za mieszkanie. Trudno to jednoznacznie określić. Przeczytaj artykuł o tym jak podnieść skuteczność wniosku o kredyt, czyli jak zwiększyć szansę na jego przyznanie - czytaj. w każdym banku meldunek jest wymagany Share this post Link to post Share on other sites
load 0 Report post Posted November 14, 2014 W myśl prawa jeżeli jesteś obywatelem Polski i przebywasz w kraju to musisz być zameldowana w miejscu stałego pobytu. Obowiązek meldunkowy ma być zniesiony dopiero w 2016 roku. I nie mylmy tego z wpisaniem adresu zamieszkania do dowodu osobistego. Poza tym prawo administracyjne to jedno a prawo bankowe i wewnętrzne regulacje banków to drugie.Bank pożycza i bank wymaga. Nie wyobrażam sobie, aby bank przyznał kredyt gotówkowy czy kredyt hipoteczny osobie, której miejsca zameldowania nie można określić. Może po prostu się gdzieś zamelduj i w ten sposób sprawdzisz czy to było przyczyna odmowy udzielenia kredytu... Share this post Link to post Share on other sites
intro 0 Report post Posted November 23, 2014 Zawsze musisz dostać powód odmowy... Share this post Link to post Share on other sites