Guest Kamil Report post Posted October 7, 2014 Witam, jestem zatrudniony jako pracownik tymczasowy, umowa jest na okres12 m-cy i chciałem się od Was dowiedzieć w jaki sposób takie umowytraktuje bank ? Np jeśli będę chciał sobie kiedyś coś kupić na raty lubkupić drugie mieszkanie na kredyt ? Pierwsze kupiłem za gotówkę więc niejestem obciążony kredytem. Share this post Link to post Share on other sites
Prawnik 8 Report post Posted October 13, 2014 Witam, skoro posiada Pan mieszkanie własnościowe to ono zawsze będzie najlepszą dla banku formą zabezpieczenia. Co dodrobniejszych zakupów na raty to oczywiście ocena zdolności kredytowej zawsze należy do banku... 1 admin reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
kredytpolska 0 Report post Posted October 18, 2014 Jeżeli umowa jest na 12 miesięcy to okres kredytowanie nie będzie mógł przekraczać okresu zatrudnienia. Krótki okres zatrudnienia to krótki okres kredytowania więc raczej wchodzą w grę niższe kwoty z powodu zdolności kredytowej. Share this post Link to post Share on other sites
Polanpola2424 0 Report post Posted January 13, 2015 kredytpolska, a jest jakieś ograniczenie na kwotę takowej pożyczki? Share this post Link to post Share on other sites
Bankieria.pl 2 Report post Posted February 1, 2015 Przy takiej umowie tj. na okres 12 miesięcy nie ma szans na kredyt hipoteczny. Share this post Link to post Share on other sites
dannala 0 Report post Posted February 6, 2015 Niestety, z pewnością wniosek o kredyt mieszkaniowy nie zostanie zaakceptowany. Zaś w przypadku kredytu gotówkowego czas spłaty nie będzie mógł przekroczyć 12 miesięcy. Na pewno warto poszukać pracodawcy, który podpisze umowę na znacznie dłuższy okres czasu. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Iwona Report post Posted February 9, 2015 Jak wygląda sytuacja z kredytami hipotecznymi w sytuacji gdy wysępują zarobki z zagranicy w wysokości 2000 euro / mies ( netto) ale umowa jest przez zagraniczną agencję pracy. Jedyne co mogę dodać to że pracownik pracuje dla tej firmy juz od 3 lat . Czy jest szansa na kredyt mieszkaniowy w wysokości 130 tys zł Share this post Link to post Share on other sites
NeoHos 0 Report post Posted March 5, 2015 Jak wygląda sytuacja z kredytami hipotecznymi w sytuacji gdy wysępują zarobki z zagranicy w wysokości 2000 euro / mies ( netto) ale umowa jest przez zagraniczną agencję pracy. Jedyne co mogę dodać to że pracownik pracuje dla tej firmy juz od 3 lat . Czy jest szansa na kredyt mieszkaniowy w wysokości 130 tys zł Znalazłem pewien artykuł: http://www.kredyt-mieszkaniowy.info/porady/kredyt-mieszkaniowy-dla-osob-pracujacych-za-granica/ Może znajdziesz coś co Ci pomoże. Niestety nie miałem teraz możliwości doczytania do końca. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites