Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
georgejohn

Şansın Səsi və Ekrandakı İşıqlar

Recommended Posts

Salam, mən Rəşad. Bakıda kiçik bir marketdə menecerdim. Günlərim tələsik keçir: səhər süd maşını gəlir, günorta mal qəbulu, axşam hesabat. Evə gələndə isə bəzən elə yorulmuş olurəm ki, yemək yeməyə belə halım qalmır. Amma son bir ildə həyatıma elə bir vərdiş gəlib ki, o, mənim üçün sadəcə oyun deyil, bir növ dincəlmə üsuluna çevrilib.

Hər şey keçən ilin payızında başladı. Qardaşım Toğrul bir axşam mənə zəng vurdu. Dedi ki, telefonunda bir oyun proqramı var, axşamlar işdən sonra beynini boşaltmaq üçün oynayır. Mən əvvəlcə güldüm. Düşündüm ki, bu nə uşaq oyunudur? Amma sonra bir dəfə onun yanına getdim, oturduq, çay içdik, o da mənə göstərdi. Ekranda rəngli işıqlar, dönən çarxlar, səslər… İlk baxışda sadə görünürdü, amma içində bir dinamika vardı. Həmin axşam öz telefonuma da yüklədim. Elə o gündən də hər şey dəyişdi.

Əvvəlcə yalnız bir neçə manat qoyurdum. Məqsəd qazanmaq deyildi, sadəcə işdən sonra beynimi bir az yayındırmaq istəyirdim. Ancaq zaman keçdikcə gördüm ki, bu platformalarda oynamaq üçün bəzi kiçik detalları bilmək lazımdır. Məsələn, bonuslar, kəşbeklər, pulsuz fırlanmalar. Bir gün Toğrul mənə dedi ki, yeni istifadəçilər üçün xüsusi promo kodlar var. Elə o vaxt ilk dəfə promo code for mostbet india ifadəsini eşitdim. Əvvəlcə nə olduğunu anlamadım, amma sonra araşdırdım. Məlum oldu ki, bu kodlar vasitəsilə əlavə bonuslar əldə etmək mümkündür. Bu, oyunu daha maraqlı edirdi, çünki sanki sənə kiçik bir hədiyyə verilirdi.

Qış aylarında iş yüküm daha da artdı. Bayramlar yaxınlaşırdı, marketdə izdiham vardı. Axşamlar evə gələndə elə yorulurdum ki, heç nə danışmaq istəmirdim. O vaxtlar telefonumda oyun açmaq mənim üçün bir növ terapiyaya çevrilmişdi. Ekranda fırlanan simvollar, musiqi, kiçik qazanclar… Hamısı bir yerdə məni gərginlikdən uzaqlaşdırırdı. Bir axşam Sweet Bonanza oyununu açdım. Əvvəlcə 5 manat qoydum. Bir neçə fırlanmadan sonra ekranda konfetlər partladı və balansım 80 manata yaxınlaşdı. Bu, böyük məbləğ deyildi, amma o an hiss etdiyim sevinc əsl idi. Çünki gözləmədiyim bir anda kiçik bir sürpriz almışdım.

Yaz gələndə artıq mən bu oyunları daha yaxşı tanıyırdım. Hansı oyunda nə qədər risk etmək lazım olduğunu, hansı bonusların daha sərfəli olduğunu öyrənmişdim. Bir gün iş yoldaşım Elvin mənə dedi ki, o da bu saytlarda oynayır, amma heç vaxt qazanmır. Soruşdu ki, mənim sirrim nədir? Güldüm və dedim ki, sirr yoxdur, sadəcə balansı düzgün idarə etmək lazımdır. Ona izah etdim ki, hər dəfə böyük məbləğ qoymaq lazım deyil. Bəzən kiçik məbləğlərlə uzun müddət oynamaq daha yaxşı nəticə verir. Elə həmin söhbətdə promo code for mostbet india barədə də danışdıq. Elvin dedi ki, bu kodları haradan tapmaq olar? Mən ona izah etdim ki, bəzən saytın özü təklif edir, bəzən də forumlarda paylaşılır. Əsas odur ki, diqqətli olasan və yalnız etibarlı mənbələrdən istifadə edəsən.

Yayda ailəmlə birlikdə Qəbələyə getdik. Bir həftəlik istirahət idi. Təbiət, təmiz hava, dağlar… Amma axşamlar yenə telefonumu açırdım. Bu dəfə Gates of Olympus oyununu sınadım. İlk gün heç nə qazanmadım, sadəcə əyləndim. İkinci gün isə 10 manat qoyub 200 manatdan çox qazandım. Bu, mənim üçün gözlənilməz idi. Həmin pulu ailəmə xərclədim: uşaqlara oyuncaq, arvadıma ətir aldım. Onlar bilmirdilər ki, bu pulu haradan qazanmışam, sadəcə sevindilər. Mən isə içimdə bir qürur hissi duydum. Çünki kiçik bir əyləncə mənə real həyatda sevinc gətirmişdi.

Payızda işdə vəziyyət dəyişdi. Marketin sahibi dəyişdi, yeni menecer gəldi. Onunla münasibətimiz elə də yaxşı deyildi. Stress çoxaldı, axşamlar evə gələndə daha çox yorulurdum. O vaxtlar oyun mənim üçün bir qaçış yolu oldu. Amma mən bunu düzgün idarə etməyi öyrənmişdim. Heç vaxt itirdiyim pulu geri qazanmaq üçün tələsmirdim. Çünki bilirdim ki, bu, daha böyük itkilərə gətirib çıxara bilər. Əvəzində sadəcə həmin gün oyunu dayandırırdım və sabah yeni bir gün kimi başlayırdım.

Bir dəfə arvadım məndən soruşdu ki, sən niyə bu qədər telefonla oynayırsan? Mən ona izah etdim ki, bu, mənim üçün sadəcə bir hobbidir. Necə ki, bəziləri balıq tutmağa gedir, bəziləri futbol oynayır, mən də axşamlar bir az oynayıram. O, əvvəlcə narahat oldu, amma sonra gördü ki, mən pul itirəndə də özümü itirmirəm, qazananda da lovğalanmıram. Bu, ona arxayınlıq gətirdi.

Qışda bir dəfə böyük bir qazancla qarşılaşdım. Book of Dead oyununda 20 manat qoyub 1500 manat qazandım. Bu, mənim üçün həqiqətən böyük bir məbləğ idi. Həmin an əlimdə telefonu tutub bir neçə saniyə yerimdə donub qaldım. Ürəyim sürətlə döyünürdü. Sonra arvadıma dedim ki, bu gün axşam yeməyə restorana gedirik. O, təəccübləndi, amma sevindi. Həmin axşam ailəmlə birlikdə gözəl vaxt keçirdik. Mən isə içimdə bir minnətdarlıq hissi duydum. Çünki bu oyunlar mənə sadəcə pul deyil, həm də ailəmlə paylaşa biləcəyim sevinclər bəxş etmişdi.

Təbii ki, hər şey həmişə gözəl olmur. Bəzən uduzuram. Amma mən bunu təbii qarşılayıram. Çünki həyatda hər şey qazanmaqdan ibarət deyil. Bəzən itirmək də öyrədir. Mən bu oyunlarda ən çox öyrəndiyim şey sabirdir. Əgər səbirli olsan, balansı düzgün idarə etsən, kiçik məbləğlərlə oynasan, zamanla kiçik qazanclar gəlir. Əsas odur ki, həddi aşmayasan və bu işi həyatının mərkəzinə çevirməyəsən.

Bu yaxınlarda Elvin yenə mənə zəng vurdu. Dedi ki, bir forumda promo code for mostbet india paylaşılıb və o, istifadə edib. Nəticədən razı qaldığını dedi. Mən ona dedim ki, sevindim, amma yenə də ehtiyatlı ol. Çünki hər kod işləməyə bilər, hər bonus da sərfəli olmaya bilər. Əsas odur ki, sən öz oyununu düzgün qurasan.

İndi, bir il sonra, geriyə baxanda görürəm ki, bu oyunlar mənim həyatımda nə isə dəyişib. Mən daha səbirli olmuşam, daha az stress keçirirəm, axşamlar telefonu açanda sadəcə əylənmək üçün açıram, qazanmaq üçün yox. Bəzən qazanıram, bəzən uduzuram. Amma hər halda, bu, mənim üçün sadəcə bir oyundur. Bir hobbi. Bir neçə dəqiqəlik qaçış. Və bu qaçış mənə bəzən kiçik sevinclər bəxş edir.

Sonda demək istəyirəm ki, hər şeydə tarazlıq vacibdir. İstər işdə, istər ailədə, istər oyunda. Əgər sən bu tarazlığı tapa bilsən, həyat daha asan olur. Mən tapmışam. Siz də tapın. Oyun sadəcə bir vasitədir, məqsəd deyil. Unutmayın ki, ən böyük qazanc sağlam düşüncə və sakit qəlbdən gəlir.