Darek81 0 Report post Posted July 4, 2014 Ciekaw jestem ile z Was oszczędza na emeryturę? Jeśli tak to w jaki sposób i jakie kwoty? Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek82 0 Report post Posted July 4, 2014 Aktualnie oszczędzam, ale na swoim prywatnym koncie bankowym, staram się z każej wypłaty odłożyć minimum 300 złotych. W przyszłości chciałbym założyć IKE, jednak nie mam pojęcia w którym banku otworzyć takie konto. Myślałem o IKE w BPH, nawet czytałem już na temat wpłat i wypłat z takich kont - http://www.prywatnaemerytura.pl/wszystko-o-ike/czy-moge-wyplacic-z-ike/ i wszystko wydaje mi się dosyć przejrzyste. Czy ktoś z Was posiada tam IKE? Jak je oceniacie? Czy Waszym zdaniem to dobry sposób na oszczędzanie na emeryturę? Share this post Link to post Share on other sites
vvolny 0 Report post Posted July 15, 2014 Ja oszczędzam poprzez ubezpieczenie na życie w ING, jest tam zarównoochrona rodziny jak i część inwestycyjna. Do tego Indywidualne KontoEmerytalne (IKE). Tak więc wydaje mi się, że to dobry wybór.Zdecydowanie lepiej w ten sposób inwestować pieniądze niż lokaty czykonta oszczędnościowe. Gdyby ktoś chciał sobie poczytać więcej o tymubezpieczeniu to ogólna oferta i informacje są na stronie agenta, uktórego załatwiałem to ubezpieczenie - ubezpieczenie życia Kraków Share this post Link to post Share on other sites
Mariola 0 Report post Posted July 17, 2014 co miesiąc 10% swoich dochodów nie wierze w zus i ze bede miec emeryture Share this post Link to post Share on other sites
pebs 1 Report post Posted June 25, 2015 Ja ostatnio zastanawiałem się nad emeryturą. Niestety ale prognozy nie są zbyt różowe. Niektórzy uważają,ze nie będziemy mieli emerytur co wydaje się dość przerażąjące. Jestem zdania,że trzeba samemu oszczędzac. Sam polecam załóżenie sobie polisy ubezpieczeniowej, dzieki której będziemy mogli jednocześnie oszczędzać pieniądze na przyszłość ale również będziemy ubezpieczeni w razie wypadku. Odsyłam do strony doradcy: http://superpolisa.pl/ - można się z nimi skontaktować i ktoś powinien Wam doradzić jaka polisa będzie dla Was najlepsza. Share this post Link to post Share on other sites
nemo 0 Report post Posted September 26, 2016 Nic nie oszczędzam bo takie wydatki Share this post Link to post Share on other sites
Guest Wiola Report post Posted November 2, 2016 Również nie oszczędzam. Dopiero rozpoczęłam pracę na cały etat i moje finanse - na razie inwestuje. Jest w co. Myślę, że zacznę oszczędzać około 40 stki Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted December 15, 2016 (edited) Również staram się oszczędzać na emeryturę. Wiemze w przyszłości nie mam co liczyć na zus i nikt mi pieniedzy nie podaruje za darmo.To co sobie zaoszczędzę to będzie moje.... Najlepiej jest odkładać pieniądze w bezpiecznych miejscach na koncie oszczędnosciowym oraz na lokacie Co ciekawe to to,że konta obecnie bywają lepiej oprocentowane niz lokaty: http://www.postawnaswoim.pl/ranking-kont-oszczednosciowych/ Edited December 15, 2016 by tunia Share this post Link to post Share on other sites
Byun 0 Report post Posted January 28, 2017 Nie doczekamy porządnej emerytury Share this post Link to post Share on other sites
Kamila 0 Report post Posted February 13, 2017 Ja nie sądzę, by system emerytalny wytrzymał tak długo, by udało mi się otrzymać emeryturę. Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted March 9, 2017 na temat emerytury nie ma nawet co rozmawiać bo to jest po prostu przykre. Całe życie człowiek haruje za marne grosze an starość. Tak się państwo odpłaca. Share this post Link to post Share on other sites