orthodoxblack 0 Report post Posted April 20 Przez ostatnie dwa lata grałem tylko w jednym miejscu. Miałem swoje ulubione sloty, swoje rytuały, nawet swoją porę dnia – zawsze po dwudziestej drugiej, kiedy córka już spała, a żona kończyła oglądać swoje brazylijskie seriale. I nagle, z dnia na dzień, strona zniknęła. Nie mogłem się zalogować. DNS nie odpowiadał. Starałem się nie panikować, ale czułem ten niepokój – taki, jakby ktoś zamknął twój ulubiony bar bez zapowiedzi. Zacząłem szukać. Przeklikiwałem fora, grupy na Facebooku, jakieś podejrzane komentarze pod artykułami. W końcu ktoś napisał: „Szukajcie epicstar mirror, działa bez problemu”. Przyznam, że nie wiedziałem nawet, co to znaczy. Lustro? Myślałem, że chodzi o jakieś fizyczne odbicie. Ale kliknąłem w link, który podał ktoś anonimowy, i nagle znalazłem się w znajomym miejscu. Ten sam layout. Te same kolory. Nawet awatar miał ten sam. To był wtorek, fatalny dzień w pracy. Szef wziął mnie do gabinetu i powiedział, że projekt, nad którym siedziałem trzy miesiące, leży. Nie moja wina, ale i tak czułem się, jakbym dostał w twarz. Wróciłem do domu w złym humorze. Żona zaproponowała herbatę, ale ja chciałem tylko jednego – usiąść, odpłynąć i nie myśleć. Wszedłem przez to nowe lustro. Wpłaciłem standardowe sto złotych. Nie patrzyłem nawet, jakie gry wybieram. Kliknąłem w pierwszego slota z brzegu. Jakiś grecki klimat. Kolumny, bogowie, pioruny. Postawiłem 2 zł za spin. I grałem jak automat. Bez emocji. Bez nadziei. Przegrywałem. Dwadzieścia złotych. Czterdzieści. Sześćdziesiąt. W pewnym momencie zostało mi trzydzieści. Pomyślałem: „Pchasz się w to, stary? Po co?” Ale nie mogłem przestać. Nie z nałogu. Z ciekawości. Chciałem zobaczyć, czy to nowe miejsce przyniesie coś dobrego. Czy w ogóle działa. Postawiłem wszystko na jednego spina. 30 zł. Palec zawahał się nad przyciskiem. Wcisnąłem. I wtedy zrobiło się jasno. Ekran rozbłysł. Symbole zaczęły się układać w jakieś wzory, które wcześniej widziałem tylko na filmach z wygranymi. Bonus. Ale nie taki zwykły. Były tam mnożniki, dodatkowe życia, coś, czego nie rozumiałem do końca. Patrzyłem, jak kwota rośnie. 80 zł. 150 zł. 340 zł. Zatrzymało się na 780 zł. Siedziałem w fotelu i głośno powiedziałem: „No nie wierzę”. Nawet pies, który spał obok, podniósł łeb. Wypłaciłem 700 zł. Resztę zostawiłem na kolejne wieczory. Zamknąłem przeglądarkę. Uśmiechałem się jak idiota. Nie dlatego, że wygrałem prawie osiemset złotych. Dlatego, że ten jeden spin – ten ostatni, desperacki – przywrócił mi wiarę, że czasem warto nie odpuszczać. Następnego dnia opowiedziałem o wszystkim koledze w pracy. On spojrzał na mnie podejrzliwie i mówi: „Stary, ty wiesz, że to mogło być ostatnie trafienie w życiu?” A ja na to: „Wiem. I właśnie dlatego cieszę się jak dziecko”. Przez kolejne dwa tygodnie regularnie korzystałem z epicstar mirror. Za każdym razem działało bez zarzutu. Szybko, płynnie, bez wyskakujących okienek. Czasem wygrywałem drobne kwoty – 40, 80 złotych. Częściej przegrywałem. Ale nie o to chodziło. Odkryłem, że to nowe wejście – to lustro – zmieniło coś w moim podejściu. Przestałem traktować grę jako coś stałego. Zrozumiałem, że strony mogą znikać, konta mogą blokować, ale zabawa zostaje. I jeśli masz głowę na karku, zawsze znajdziesz sposób, żeby wrócić do swojego rytuału. Teraz, kiedy wchodzę przez epicstar mirror, czuję taki dziwny spokój. Jakbym wiedział, że nawet jeśli coś się zepsuje, nawet jeśli zablokują dostęp, ja i tak znajdę drogę. I to jest chyba największa wygrana – nie pieniądze, ale to poczucie, że masz kontrolę. Że to ty decydujesz, kiedy grasz, ile wydajesz i kiedy kończysz. W zeszłym miesiącu trafiłem kolejny bonus. Tym razem tylko 210 zł. Ale kupiłem za to córce zestaw klocków, o których mówiła od tygodni. Kiedy zobaczyła pudełko, rzuciła mi się na szyję. Żona spojrzała na mnie pytająco. Powiedziałem tylko: „Fart w pracy”. Nie skłamałem. Bo to też była praca – nad własnym spokojem. A epicstar mirror był tylko narzędziem. Lustrem, które pokazało mi, że nawet po najgorszym dniu może przyjść dobry spin. Wystarczy nie zamykać oczu. I kliknąć jeszcze raz. Share this post Link to post Share on other sites