Margot 0 Report post Posted Sunday at 12:56 PM Cześć, prowadzę średniej wielkości firmę transportową i przy obecnych cenach energii coraz poważniej myślę o postawieniu własnych stacji ładowania dla aut dostawczych. Żeby to miało sens ekonomiczny przy fotowoltaice, potrzebuję solidnego magazynu. Wpadły mi w oko banki energii od firmy TSG: https://www.tsg-solutions.com/pl/banki-energii/. Wygląda to na profesjonalne rozwiązanie pod przemysł i logistykę, a nie zabawkę do domu jednorodzinnego. Czy ktoś z branży korzysta już z systemów TSG? Interesuje mnie, jak to współpracuje z dużą flotą i czy faktycznie obniża opłaty mocowe przy ładowaniu kilku aut naraz. Share this post Link to post Share on other sites
annitra 0 Report post Posted 12 hours ago Jeśli inwestycja ma iść pod finansowanie lub rozmowy ze wspólnikiem, czasem pomocna jest też wycena przedsiębiorstw śląsk jako uporządkowany punkt odniesienia. Share this post Link to post Share on other sites
suzanne.bechtelar 0 Report post Posted 9 hours ago Zastanawiam się nad założeniem firmy transportowej. Od czego warto zacząć? Share this post Link to post Share on other sites
bret11 0 Report post Posted 4 hours ago Prowadzenie własnej firmy to spore wyzwanie, ale też duża satysfakcja. Dużo nauki, błędów i małych sukcesów po drodze. Najważniejsze to cierpliwość i konsekwencja, bo efekty przychodzą z czasem. Share this post Link to post Share on other sites
Prowadzenie własnej firmy to spore wyzwanie, ale też duża satysfakcja. Dużo nauki, błędów i małych sukcesów po drodze. Najważniejsze to cierpliwość i konsekwencja, bo efekty przychodzą z czasem.