Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content

Recommended Posts

U mnie w regionie (kujawsko-pomorskie) jest to bardzo popularna firma, chyba nawet bardziej niż Provident, dobrze się kojarzy z reklam, ale jak jest naprawde nie wiem. Może ktoś zna/mial do czynienia z tą firmą? Wiem, że ich doradcy podobnie jak w Providencie, chodzą do domu odbierać raty.

Więcej o nich tutaj

http://www.bocianpozyczki.pl/

Bociana, tak jak Providenta, nie skreślałbym od razu. Akurat ci działają z otwarta przyłbicą - nie ściemniają z opłatami, otwarcie wyliczają wysoki procent. Każdy wie, na co się decyduje. Co chcielibyście mieć skoro działają w bardzo trudnym segmencie rynku ludzi biednych i z problemami. Coś za coś, ponoszą wysokie ryzyko udzielając ludziom bez żadnej zdolności finansowej pożyczek, gdzieś muszą to ryzyko pokryć, bo podejrzewam, że sporo muszą windykować, a to też kosztuje.

Ale wiesz, my tu nie dyskutujemy o tym, czy ktoś nas ograbia otwarcie, czy ograbia nas skrycie. Wystarczy, że nas ograbia, bo jak nazwac odsetki >20%, przecież to rozbój w biały dzień. I to staramy sie piętnować i znajdywać takie oferty, które na pierwszy rzut oka sa korzystne, a finalnie okazuje się, że są gwożdziem do trumny dla tych, którzy je wezmą. Taka szybka jazda w dół, bo przecież wiadomo, że po chwilówki nie sięga więlki biznes tylko ludzie w kłopotach. I po co, żeby wpaść w jeszcze większe?