Milch 0 Report post Posted December 5, 2013 Witam Zaciągnąłem kredyt w SKOK, miałem pracę jednakdostałem propozycję wyjazdu za granicę, zagwarantowaną pracę mieszkanie(u siostry) itd. Jednak wszystko nie wyglądało tak kolorowo jak miprzedstawiono, od 3 miesięcy jestem za granicą a dopiero od miesiącapracuję, opłacałem raty kredytu z oszczędności, jednak one sięskończyły. Teraz w grudniu dostałem pierwszą wypłatę, jednak siostrastwierdziła, że mam się od niej wyprowadzić więc całą grudniową wypłatę anawet ponad(musiałem wziąć zaliczkę) muszę wydać na kaucję namieszkanie, oraz czynsz, nawet na wyżywienie mi nie wystarczy, więc nie mam możliwości spłaty 2 rat kredytu za grudzień i styczeń. A więc moje pytanie brzmi-co mogę zrobić w takiej sytuacji?Czy da się zawiesić w jakiś sposób 2 raty kredytu, jeśli tak to jakmogę to zrobić? Jak wyjdę na prostą chcę nadal regularnie spłącać kredyta nie chcę żeby sprawa trafiła do komornika. Proszę o odpowiedż. Share this post Link to post Share on other sites
Witek 27 Report post Posted December 8, 2013 więc całą grudniową wypłatę a nawet ponad(musiałem wziąć zaliczkę) muszę wydać na kaucję na mieszkanie, oraz czynsz, nawet na wyżywienie mi nie wystarczy, więc nie mam możliwości spłaty 2 rat kredytu za grudzień i styczeń. A więc moje pytanie brzmi-co mogę zrobić w takiej sytuacji? Rada jest prosta - zmień mieszkanie na tańsze. Nawet w przerażliwie drogim Londynie miesięczna wypłata starczyłaby Ci na opłacenie pokoju u Polaków plus wpłacenie kaucji i zostałoby Ci jeszcze 70-80% zarobionej kasy. Nie wiem w jakim kraju pracujesz ale w żadnym nie jest tak że czynsz + kaucja wyjdzie cię więcej niż miesięcznie zarabiasz chyba że chcesz wynająć mieszkanie kilkupokojowe przez drogą agencję nieruchomości. Tak więc zacznij od oszczędności a raty na pewno dasz radę spłacić wszak po to wyjechałeś aby spłacić długi i jeszcze zarobić. Bo na powrocie ci chyba zależy skoro martwisz się komornikiem w Polsce. Share this post Link to post Share on other sites
Milch 0 Report post Posted December 10, 2013 Ogólnie to długa historia, nie jestem tu sam, jestem z dziewczyną i dzieckiem.. Tak jak wcześniej pisałem nie jestem w stanie zapłacić 2 rat kredytu i chciałem dowiedziec się czy można coś w takiej sytuacji zrobić, jakoś zawiesić lub przesunąć spłatę.. Także dziękuje za rady ale nie uzyskałem z nich odpowiedzi na moje pytanie . Share this post Link to post Share on other sites
bulek12 1 Report post Posted December 27, 2013 Trzeba pogadać z bankiem na ten temat, gdyż to oni zdecydują czy będzie jakaś ugoda, czy raczej nie. Share this post Link to post Share on other sites
kunoem 0 Report post Posted February 15, 2014 Dokładnie bez konsultacją z bankiem możemy sobie gdybać. Trzeba iść i porozmawiać czy się da coś zrobić i zadziałać Share this post Link to post Share on other sites