awwsome 0 Report post Posted September 21, 2013 Szukam opinii na temat firmy Impuls Leasing, która oferuje leasing samochodów osobowych dla firm. Myślę nad zakupem i nie bardzo znam się na tej metodzie finansowania zakupu. Ktoś da jakieś cenne wskazówki? Share this post Link to post Share on other sites
Dona 4 Report post Posted September 24, 2013 Nie znam firmy ale każdy leasing jest dobry jak masz firmę i chcesz nowe auto. Raty wrzucasz w koszty łączna kwota do spłaty to 104-120% wartosci samochodu, odliczasz Vat do 6 tysięcy no i cieszysz się nowym autem. Firmy pośredniczące raczej bym omijała bo dealerzy mają podpisane umowy z bankami aby brać leasing szybko i sprawnie. Np. Ford ma podpisaną umowę z Raiffaisenem i leasing bierzemy u nich. Share this post Link to post Share on other sites
awwsome 0 Report post Posted September 26, 2013 dzięki za odpowiedż, ja sobie upatrzyłam w tej firmie leasingowej taką ofertę - http://www.impuls-leasing.pl/strefa-promocji/strefa-promocji/honda-civic-sport-juz-od-906-zl.html i nie powiem, bardzo mi się ona spodobała. W opisie firmy wygląda na to, że to poważny gracz, chyba także kapitałowo powiązany z Reiffeisenem. No myślę, myślę... Share this post Link to post Share on other sites
kreda 0 Report post Posted June 25, 2014 teraz wszyscy w leasing biorą limuzyny potem to spłacają latami Share this post Link to post Share on other sites
vvolny 0 Report post Posted July 15, 2014 leasing to dobry pomysł Share this post Link to post Share on other sites
Danch 0 Report post Posted July 16, 2014 teraz widząc luksusowy samochód nie ma co się zastanawiać ile kosztował ten samochód, tylko czy jest wzięty na leasing ;P Share this post Link to post Share on other sites
Mariola 0 Report post Posted July 17, 2014 dzis firmom oplaca sie leasing miedzy innymi tylko dlatego że płaca rate a reszta zajmuje sie flota naprawy serwisy itd Share this post Link to post Share on other sites
kys 0 Report post Posted September 29, 2015 teraz widząc luksusowy samochód nie ma co się zastanawiać ile kosztował ten samochód, tylko czy jest wzięty na leasing ;P Portale z ogłoszeniami mają oferty przejęcia leasingu. Nie wszystkie leasingi wychodzą na zdrowie:) Najwięcej jest ciągników http://sprzedajemy.pl/odstapie-leasing-ciagnik-z-naczepa-lub-bez,23798902 oferowanych przez komisy, na bezpłatnych ogłoszeniach jest ich coraz więcej, chyba przechodzą z otomoto Leasing opłaca się tylko bogatym firmom, bo znacznie obniża podatki. Share this post Link to post Share on other sites
iwaniuk82 0 Report post Posted January 24, 2016 Ja mam malą firemkę i też korzystałem z leasingu, także to nie zawsze tak jest. Ja się nie naciąłem z mbankiem, było sprawnie i w miarę bezproblemowo: https://www.mbank.pl/msp-korporacje/leasing/ Myślę, że taka forma finansowania jest całkiem spoko. Share this post Link to post Share on other sites
Lasota9 0 Report post Posted March 6, 2016 Lepiej ING Share this post Link to post Share on other sites
nola 0 Report post Posted February 21, 2017 też jestem za ing Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted March 9, 2017 dla firm to chyba jest korzystne rozwiązanie, na pewno lepsze od kredytu. Share this post Link to post Share on other sites
jocelyn 0 Report post Posted March 13, 2017 Ja jednak wolę kupić używany samochód. Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted March 17, 2017 Myślę,ze warto jest skorzystać z pomocy doradcy w tym zakresie. Zerknij sobie na stronę: http://www.akcjakredyt.pl/dlaczego-warto-wspolpracowac-z-doradztwami-finansowymi/ Na stronie jest opisane czemu warto jest rozmawiać z takimi ludżmi. Podpowiedzą Ci gdzie jest najkorzystniejszy leasing. Co ważne równięz to warto jest negocjować oprocentowanie leasingu Zawsze można nieco z niego zejść. Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted March 23, 2017 mnie się wydaje, że taka opcja jest korzystna ale tylko dla firm. Osoby prywatne raczej na tym stracą. Share this post Link to post Share on other sites
eliasz 0 Report post Posted April 8, 2017 jak poluzowali sprawę samochodów na firmy to leasing już się nie opłaca Share this post Link to post Share on other sites
sobek 0 Report post Posted April 8, 2017 sam jestem ciekaw jak to wygląda Share this post Link to post Share on other sites
Guest dzidzi Report post Posted May 3, 2017 ale leasing konsumencki nie jest tak zły. w raiffeisen leasing oferują niezłe warunki (sprawdzałem i porównywalem jakis czas temu i jest naprawde korzystnie) Share this post Link to post Share on other sites