Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
saver

ROR w mBanku

Recommended Posts

RoR w mBank:

- fajny intuicyjny system,

- historia rachunku dostępna od początku posiadania rachunku,

Przykładowo w BZ WBK masz dostęp tylko za ostatnie 12 miesięcy  :)

- tani w utrzymaniu: brak opłat za przelewy, 

- mało zobowiązujący, brak wpływów od pracodawców,  

- nie wymusza na Ciebie zmian haseł (te co ustalisz na początku obowiązują aż do zamknięcia),

- wiele spraw możesz załatwić z poziomu platformy internetowej,

- mało placówek (głównie zlokalizowane w większych miastach),

- po 6 miesiącach mają dla Ciebie propozycję karty kredytowej, linii obrotowej :)))

- przy lepszych kontach wszystkie bankomaty w Polsce i za granicą za darmo,

- jeżeli wyjeżdżasz za granicę to za 30 PLN (jednorazowa opłata roczna) może być Ci wydana karta płatnicza w obcej walucie, 

Wpłacisz sobie na nią: dolary, euro, CHF, inne, po czym bezpośrednio płacisz za granicą kartą bez ryzyka walutowego i spreadów. No i wypłacasz gotówkę z bankomatów bez prowizji :)))

Bardzo dobry sposób dla osób często odwiedzające obce kraje. Swego czasu to kalkulowałem i jeżeli min 2 razy jedziesz na narty/ wakacje/ wyjazd to już Ci się ta opcja będzie opłacać,

- mBank to również mSaver, fajna możliwość mimowolnego odkładania środków na koncie oszczędnościowym.

Ważne:

- Jeżeli w przyszłości planujesz wzięcie kredytu hipotecznego - to mBank mimo, że ma dobre warunki cenowe to możesz mieć większy problem z otrzymaniem w tym konkretnym banku niż jakbyś był nowym "obcym" Klientem ;)

- jeżeli będą do Ciebie zbyt często dzwonić to skontaktuj się z bankiem i odwołaj zgodę marketingową,

- jak bedziesz brać kredyty konsumpcyjne to wybierz wariant bez ubezpieczeń (będziesz mniej płacić). Oczywiście pracownicy banku będą cię zachęcać do wariantu z ubezpieczeniami:)

- poczytaj sobie o kontach nim cokolwiek podpiszesz ;)

patrz strona mbank.pl/indywidualny/konta/

Pozdrawiam
Adam Paczos

Ja mam ekonto i jestem klientem mbanku od 2004 roku. Właśnie sobie zdałem sprawę z tego jaki to kawał czasu:). Czy jestem zadowolony ? Obecnie nie. Bank wprowadza nowe "udogodnienia " dal klientów. Na przykład od nowego roku za wypłatę w bankomatach nawet tego banku poniżej kwoty 100 zł muszę zapłacić 5 zł opłaty manipulacyjnej. Nie wiem czy w innych bankach coś takiego jest ale to mnie wkurzyło. Dlaczego nie zmienię? Z przyzwyczajenia albo z lenistwa...