saver 1 Report post Posted July 27, 2013 Cześć Jakie są opinie o RORze w mBanku? Możecie coś powiedzieć na ten temat? Share this post Link to post Share on other sites
Pasek 0 Report post Posted August 12, 2013 Poczytaj opinii na forum konta bankowe Tam macie sporo specjalistycznych opinii wskazówek w przypadku kont osobistych typu ROR. Share this post Link to post Share on other sites
Sebek 0 Report post Posted October 27, 2013 Zwróć uwagę, że obecnie z mbanku można otoworzyć konto w kilku wariantach, niektóre są płatne! Share this post Link to post Share on other sites
Sanne 0 Report post Posted August 12, 2015 Ja od początku mam konto w mBanku. Jestem zadowolona ... prawie zero opłat dodatkowych, aczkolwiek ostatnio sią zmienia w tej sprawie Share this post Link to post Share on other sites
Adam Paczos Doradza.PL 0 Report post Posted August 12, 2015 RoR w mBank: - fajny intuicyjny system, - historia rachunku dostępna od początku posiadania rachunku, Przykładowo w BZ WBK masz dostęp tylko za ostatnie 12 miesięcy - tani w utrzymaniu: brak opłat za przelewy, - mało zobowiązujący, brak wpływów od pracodawców, - nie wymusza na Ciebie zmian haseł (te co ustalisz na początku obowiązują aż do zamknięcia), - wiele spraw możesz załatwić z poziomu platformy internetowej, - mało placówek (głównie zlokalizowane w większych miastach), - po 6 miesiącach mają dla Ciebie propozycję karty kredytowej, linii obrotowej )) - przy lepszych kontach wszystkie bankomaty w Polsce i za granicą za darmo, - jeżeli wyjeżdżasz za granicę to za 30 PLN (jednorazowa opłata roczna) może być Ci wydana karta płatnicza w obcej walucie, Wpłacisz sobie na nią: dolary, euro, CHF, inne, po czym bezpośrednio płacisz za granicą kartą bez ryzyka walutowego i spreadów. No i wypłacasz gotówkę z bankomatów bez prowizji )) Bardzo dobry sposób dla osób często odwiedzające obce kraje. Swego czasu to kalkulowałem i jeżeli min 2 razy jedziesz na narty/ wakacje/ wyjazd to już Ci się ta opcja będzie opłacać, - mBank to również mSaver, fajna możliwość mimowolnego odkładania środków na koncie oszczędnościowym. Ważne: - Jeżeli w przyszłości planujesz wzięcie kredytu hipotecznego - to mBank mimo, że ma dobre warunki cenowe to możesz mieć większy problem z otrzymaniem w tym konkretnym banku niż jakbyś był nowym "obcym" Klientem - jeżeli będą do Ciebie zbyt często dzwonić to skontaktuj się z bankiem i odwołaj zgodę marketingową, - jak bedziesz brać kredyty konsumpcyjne to wybierz wariant bez ubezpieczeń (będziesz mniej płacić). Oczywiście pracownicy banku będą cię zachęcać do wariantu z ubezpieczeniami:) - poczytaj sobie o kontach nim cokolwiek podpiszesz patrz strona mbank.pl/indywidualny/konta/ PozdrawiamAdam Paczos Share this post Link to post Share on other sites
Waldi 1 Report post Posted October 1, 2015 A dajcie spokoj, jakie jest teraz oprocentowanie?;/ 2%? Share this post Link to post Share on other sites
Greglistening 0 Report post Posted December 2, 2015 ale nie tylko o oprocentowanie chodzi, mozesz odkladac stale tą samą kwote lub ten sam procent i to jest dobre Share this post Link to post Share on other sites
necron217 0 Report post Posted November 17, 2016 Ja mam eKonto już od kilkunastu lat choć nie korzystam z niego na codzień a raczej od czasu do czasu i bez opłat, bo nie mam do niego karty Share this post Link to post Share on other sites
Byun 0 Report post Posted January 13, 2017 Ja mam ekonto i jestem klientem mbanku od 2004 roku. Właśnie sobie zdałem sprawę z tego jaki to kawał czasu:). Czy jestem zadowolony ? Obecnie nie. Bank wprowadza nowe "udogodnienia " dal klientów. Na przykład od nowego roku za wypłatę w bankomatach nawet tego banku poniżej kwoty 100 zł muszę zapłacić 5 zł opłaty manipulacyjnej. Nie wiem czy w innych bankach coś takiego jest ale to mnie wkurzyło. Dlaczego nie zmienię? Z przyzwyczajenia albo z lenistwa... Share this post Link to post Share on other sites
propabilistyk 0 Report post Posted January 13, 2017 Byun i banki właśnie na nasze lenistwo liczą! Komu by się chciało zamykać konto i zakładać nowe dla marnych 5,10 złociszków. Dlatego oferty dla nowych klientów są super a starym tylko podwyższają opłaty. Share this post Link to post Share on other sites
Byun 0 Report post Posted January 14, 2017 Luz propabilistyk zamierzam zmienić, może na Alior ? Share this post Link to post Share on other sites
Pawe411 0 Report post Posted January 18, 2017 No alior? No nie wiem... Share this post Link to post Share on other sites
monikowa26 0 Report post Posted January 18, 2017 Chyba ktoś się złapał na ostatnią reklamę Alior ;P Share this post Link to post Share on other sites