kuba222 0 Report post Posted October 14, 2021 Narobiłem długów... doszło do tego, że mam na głowie komornika. Czy może on zająć samochód który mam we współwłasności z żoną? tylko to tak naprawdę jest teraz w jakiejś części na mnie, reszta na żonę, część oddałem rodzicom. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Madame 1 Report post Posted October 25, 2021 Samochód — sama nie wiem, warto o tym poczytać. Ale na współwłasności to nie wydaje mi się. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wojti34 0 Report post Posted October 28, 2021 Rzeczy będące przedmiotem współwłasności mogą być zajęte przez komornika, kiedy i na jakich zasadach możesz sprawdzić na https://www.big.pl/baza-wiedzy/czy-komornik-moze-zajac-rzeczy-nienalezace-do-dluznika . Ja byłem z tej drugiej strony, miałem dłużnika który posiadał majątek we współwłasności. Powiem tylko tyle, że udało się odzyskać całą należność. Quote Share this post Link to post Share on other sites
monika839 0 Report post Posted November 18, 2021 Ciekawe informacje ___ piec na pellet Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wolnoslaw9390 1 Report post Posted November 19, 2021 Z tego co wiem komornik może zająć wszystko co jest Twoje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Madame 1 Report post Posted November 24, 2021 Nie, nie może zająć np pensji powyżej postawowej. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jamison68 0 Report post Posted November 24, 2021 Bardzo ciekawy wpis. Quote Share this post Link to post Share on other sites
anastazia 0 Report post Posted November 30, 2021 Nie ma co dopuszczać do sytuacji kiedy przyjdzie komornik. To już prędzej pożyczka oddłużeniowa jest rozwiązaniem. Z czasem wyjdziemy na prostą, powolutku cały dług zostanie spłacony Quote Share this post Link to post Share on other sites
unique36 0 Report post Posted November 30, 2021 Niestety to ciężka sytuacja. Quote Share this post Link to post Share on other sites
alverta.murazik 0 Report post Posted December 21, 2021 Mam podobne problemy... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Almost 0 Report post Posted July 19 O tym jak wygląda egzekucja komornicza można poczytać na stronie https://www.fluence.com.pl/egzekucja-komornicza/. Polecam tam zajrzeć jeśli chcecie zasięgnąć sprawdzonych informacji. Quote Share this post Link to post Share on other sites