kuba222 0 Report post Posted October 14, 2021 Narobiłem długów... doszło do tego, że mam na głowie komornika. Czy może on zająć samochód który mam we współwłasności z żoną? tylko to tak naprawdę jest teraz w jakiejś części na mnie, reszta na żonę, część oddałem rodzicom. Share this post Link to post Share on other sites
Madame 1 Report post Posted October 25, 2021 Samochód — sama nie wiem, warto o tym poczytać. Ale na współwłasności to nie wydaje mi się. Share this post Link to post Share on other sites
wojti34 0 Report post Posted October 28, 2021 Rzeczy będące przedmiotem współwłasności mogą być zajęte przez komornika, kiedy i na jakich zasadach możesz sprawdzić na https://www.big.pl/baza-wiedzy/czy-komornik-moze-zajac-rzeczy-nienalezace-do-dluznika . Ja byłem z tej drugiej strony, miałem dłużnika który posiadał majątek we współwłasności. Powiem tylko tyle, że udało się odzyskać całą należność. Share this post Link to post Share on other sites
monika839 0 Report post Posted November 18, 2021 Ciekawe informacje ___ piec na pellet Share this post Link to post Share on other sites
Wolnoslaw9390 1 Report post Posted November 19, 2021 Z tego co wiem komornik może zająć wszystko co jest Twoje. Share this post Link to post Share on other sites
Madame 1 Report post Posted November 24, 2021 Nie, nie może zająć np pensji powyżej postawowej. Share this post Link to post Share on other sites
jamison68 0 Report post Posted November 24, 2021 Bardzo ciekawy wpis. Share this post Link to post Share on other sites
anastazia 0 Report post Posted November 30, 2021 Nie ma co dopuszczać do sytuacji kiedy przyjdzie komornik. To już prędzej pożyczka oddłużeniowa jest rozwiązaniem. Z czasem wyjdziemy na prostą, powolutku cały dług zostanie spłacony Share this post Link to post Share on other sites
unique36 0 Report post Posted November 30, 2021 Niestety to ciężka sytuacja. Share this post Link to post Share on other sites
alverta.murazik 0 Report post Posted December 21, 2021 Mam podobne problemy... Share this post Link to post Share on other sites
Almost 0 Report post Posted July 19, 2022 O tym jak wygląda egzekucja komornicza można poczytać na stronie https://www.fluence.com.pl/egzekucja-komornicza/. Polecam tam zajrzeć jeśli chcecie zasięgnąć sprawdzonych informacji. Share this post Link to post Share on other sites
annitra 0 Report post Posted August 19, 2022 Czy komornik może zająć konto osoby bezrobotnej? Share this post Link to post Share on other sites
dax45 0 Report post Posted February 6, 2023 W dniu 19.08.2022 o 13:19, annitra napisał: Czy komornik może zająć konto osoby bezrobotnej? Wydaję mi się, że komornik nie może zająć zasiłku dla bezrobotnych z konta osobistego dłużnika jeśli jest on niższy, niż minimalna krajowa. Dotarłem również do informacji, że komornik może zająć 50% takiego zasiłku jeśli jest do egzekucja nie dotycząca alimentów, a 60% jeśli egzekucja dotyczy alimentów. Są to kwestie dość zawiłe, które według mnie najlepiej jest konsultować z jakimś specjalistą, co się na tym zna. Może sam po prostu zapytaj się jakiegoś komornika jak to jest. Ja znalazłem kontakt np. do komornika Częstochowa - http://www.czestochowa-komornik.com.pl/. Może Ci to coś pomoże. Share this post Link to post Share on other sites
fcrooks 0 Report post Posted March 21, 2023 Samochód może zająć. Praktycznie może wszystko jeśli chodzi o prawo. Wiem z autopsji - kolega też narobił niezłych długów i później miał problemy z komornikiem, a właściwie to komornikami. Była nawet sytuacja, że jeden wyegzekwował co miał wyegzekwować, a potem pojawił się kolejny i chciał zabrać coś, co wziął już ten poprzedni. Share this post Link to post Share on other sites