Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
Elfweard

Botoks na bruksizm w Rzeszowie

Recommended Posts

Czy ktos mial robiony botox na zwacze pomimo wady zgryzu? Mam nierówne dolne zęby i planuje założyć aparat ortodontyczny (górę nosiłam), ale chciałabym zrobić botox ze względu na to, że notorycznie zaciskam zęby...czasami ciężko mi wytrzymać u dentysty, ponieważ łapie mnie szczekoscisk. Bylam u lekarza i on powiedział, że najpierw leczenie ortodontyczne, a potem botox bo moze akurat sam układ zębów wypłynie na to, ze nie bede ich zaciskac

Gdzie tak poza tym w Rzeszowie polecicie udanie się na zabieg? 

Edited by Elfweard

I racja-najpierw leczenie ortodontyczne. Pozatym u dobrego ortodonty powinni zaproponować leczenie bruksizmu-deprogramator zgryzu., fizjoterapia, odbudowa zębów albo przynajmniej nakladki relaksacyjne. Podawanie botoksu jest przez wielu lekarzy niezalecane w tym przypadku, nie jest do konca bezpieczne i ma nieciekawe skutki uboczne na dłuższą metę. Byl juz o tym post. Aparat nie przeszkadza w operacji nosa..

Jeśli chodiz o botoks na bruksizm w Rzeszowie, to sama robiłam tutaj:

https://slowage.pl/wskazania/bruksizm

Na miejscu powinni Ci doradzić co robić. 

Jeżeli chodzi o botoks to w aptekach DOZ mają bardzo bogatą ofertę i duży asortyment. Jest on co prawda na receptę ale można zamówić go online i odebrać w wybranej przez siebie aptece stacjonarnej DOZ.