Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Skocz do zawartości
pebs

Jak wybrać wyposazenie do restauracji

Rekomendowane odpowiedzi

Doradzicie może jak wybrać odpowiednie wyposazenie do restauracji? 

Otwieramy własny punkt w miescie oraz szukamy porządnych sprzętów.Co sądzicie o kupnie używanych? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Odradzam z uwagi na to że sprzęt powinien być dobrej jakości.  Jest to podstawa. Zerknij sobie do tej hurtowni

https://www.gastropuls.pl  - znajdziesz tam sprzęt od wielu dobrych producentów.

 W większości lokali powinna znaleźć się także lodówka lub szafa chłodnicza, komora mroźnicza, płyty grillowe, taborety gastronomiczne, opiekacze, kociołki itd. Jednak poza dużym sprzętem kluczowe w wyposażeniu restauracji są także mniejsze elementy, które znacznie podnoszą komfort pracy:

deski do krojenia

obieraczki

noże

Dobrze jest porozmawiać z kucharzami jakich chcesz zatrudnić, na pewno powinni coś podpowiedzieć. 

Edytowane przez tunia

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Hej zauważyłem, że bardzo dużo osób ma problem z awariami sprzętów gastronomicznych. Popsute część lepiej wymienić, a nie kupować od razu nowy sprzęt. Fajnym dostawcą zamiennych części jest według mnie Horeca Parts. Można u nich dostać na przykład części do zamrażarek skrzyniowych .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×