pebs 1 Report post Posted September 25, 2019 Doradzicie może jak wybrać odpowiednie wyposazenie do restauracji? Otwieramy własny punkt w miescie oraz szukamy porządnych sprzętów.Co sądzicie o kupnie używanych? Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted September 25, 2019 (edited) Odradzam z uwagi na to że sprzęt powinien być dobrej jakości. Jest to podstawa. Zerknij sobie do tej hurtowni https://www.gastropuls.pl - znajdziesz tam sprzęt od wielu dobrych producentów. W większości lokali powinna znaleźć się także lodówka lub szafa chłodnicza, komora mroźnicza, płyty grillowe, taborety gastronomiczne, opiekacze, kociołki itd. Jednak poza dużym sprzętem kluczowe w wyposażeniu restauracji są także mniejsze elementy, które znacznie podnoszą komfort pracy: deski do krojenia obieraczki noże Dobrze jest porozmawiać z kucharzami jakich chcesz zatrudnić, na pewno powinni coś podpowiedzieć. Edited September 25, 2019 by tunia Share this post Link to post Share on other sites
KarolKon 0 Report post Posted January 29, 2020 Hej zauważyłem, że bardzo dużo osób ma problem z awariami sprzętów gastronomicznych. Popsute część lepiej wymienić, a nie kupować od razu nowy sprzęt. Fajnym dostawcą zamiennych części jest według mnie Horeca Parts. Można u nich dostać na przykład części do zamrażarek skrzyniowych . Share this post Link to post Share on other sites