Guest Wiola Report post Posted September 3, 2019 Dzień dobry, chcę wziąć kredyt hipoteczny mając umowę o pracę na czas nieokreślony. Niestety mąż ma długi i widnieje we wszystkich możliwych bazach. Długi zostały zaciągnięte po ślubie, natomiast obecnie mamy ustaloną rozdzielność majątkową. W związku z tym mam pytanie, czy wogóle jest sens składania wniosków gdziekolwiek na kredyt hipoteczny dla mnie samej? Share this post Link to post Share on other sites
Prawnik 8 Report post Posted September 5, 2019 Proszę spróbować. Niestety jest Pani obciążona kredytami męża sprzed ustalenia rozdzielności, jednak warto udać się do banku i przedstawić sytuację. Pytanie również czyja jest nieruchomość, na której ma być ustanowiona hipoteka? Jeśli jest to wyłącznie Pani własność to szanse na kredyt są... Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted September 25, 2019 Też uważam, że jeśli macie rozdzielność majątkową to nie powinno być problemu z przyznaniem takiego kredytu. Oczywiście trzeba liczyć się z tym że taki kredyt, przyznany na jedną osobę, może być dużym obciążeniem. Poza tym, przy tego typu kredycie, procedury i warunki do spełnienia są znacznie trudniejsze. Ale nie ma co się załamywać bo wszystko jest dla ludzi. Aby bardziej rozjaśnić wszystkie wątpliwości dotyczące kredytu hipotecznego, kliknij tutaj i dowiedz się wszystkiego, co warto i trzeba wiedzieć, starając się o kredyt hipoteczny. Wszystko napisane w prosty i zrozumiały sposób, na pewno pomoże. Powodzenia! Share this post Link to post Share on other sites
aylaheidenreich 0 Report post Posted December 17, 2019 Przed złożeniem wniosku należy dokonać sprawdzenia naszej zdolności. Share this post Link to post Share on other sites
jocelyn 0 Report post Posted May 11, 2020 Przy wyliczaniu zdolności kredytowej, banki biorą pod uwagę różne czynniki. Można dowiedzieć się o nich z artykułu na http://ktory.pl/w-jaki-sposob-liczy-sie-zdolnosc-kredytowa/ . Warto też skorzystać z kalkulatorów zdolności kredytowej, one szybko wskażą, na jaki kredyt możemy sobie pozwolić. Share this post Link to post Share on other sites